Indias väga levinud vürts – segatakse palju vürtsisegudesse ja karripulbritesse
Vürtsköömneid kasutatakse suppide, juurviljade, juustu, muna, riisi, lihatoodete, hautiste, pasteedi, marinaadide, leiva ja palju muu maitsestamiseks.
Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur
Traditisooniline India vürtsisegu
Valmistatud hoolikalt valitud kvaliteetsetest Alphonso sordi mangodest. Alphonso sordi mangod on tuntud oma rikkaliku ja intensiivse maitse ja magususe poolest.
Kuivatatud peenestatud tšillikaunad.
Jahvatatud koriander
Mustad seesamiseemned
Küüslauku ja sibulat meenutav väga intensiivse lõhna ja maitsega taimne pulber
Kardemon sobib tee, kohvi, jookide, magusate ja soolaste toitude maitsestamiseks
Sobivad idandamiseks – kasvata ise värsked idud!
Tilliseemned
Ghee e. kooritud/selitatud või on india köögis laialdaselt kasutav praadimisrasv.
Magusatest punase paprika kaunadest
Muskaatõit võib kasutada kõikjal muskaatpähkli asendajana – eriti aga magustoitude ja soojade jookide juures
Tikka Masala – indiapärane vürtsisegu köögiviljaroogadele
Mustad sinepiseemned
Mangopulber – suppides, karrides, tšatnites, moosides jms
Kuivatatud karrilehed