Lihatoodetes-, konservides säilitusaineks ja liha punase värvuse säilitajaks.
Fermenteerimise käigus toodetud paksendaja ja stabiliseerija.
Looduslik aine tarretiste valmistamiseks ja toitude paksendamiseks.
Suhkruvaba magustaja, mis hoiab tooteid värskema ning krõbedamana (talub hästi niiskust).
Äädikapulber sushi riisile
Looduslik tarretav aine.
Tarrendaine / paksendaja
Stabiliseeriv ja emulgeeriv aine jäätisele ja vahustatud kreemidele.
Kaltsiumhüdroksiid (E526) ja kaltsiumoksiid (E529).
Calcicu ja alginaadi koostoimel on võimalik vormida erinevaid vedelikke kalamarja kujuliseks ekstravagantseks toiduks.
Aitab hoida ära viilutatud puu- ja juurviljadel tumedaks tõmbumist.
Molekulaarse gastronoomia jaoks väga efektiivne emulgaator.
Annab unikaalse maitse kõigile toodetele, kus on raske kasutada värsket jogurtit.
Mineraalaine söödavate, kivisid meenutavate toiduskulpuuride valmistamiseks.
Modifitseeritud kartulitärklis.
Võimaldab luua toitudele õhukeseid, kergeid tekstuure.
Vahtude, jäätiste, kokteilide valmistamiseks.