Hakka püsikliendiks! Soodustus 5% igalt ostult!
TASUTA transport pakiautomaatidesse alates 30 € ostust.
Kergeim kokanuga
Noa terituse keraamiline kivi
Jaapani traditsiooniline sashimi (kala) nuga
Üld / kokanuga
Kõrvitsast mate jooginõu.
Koorimise, tükeldamise nuga
Tasakaalus toiteained tšillitaimedele.
Info: Thai Hot Birds Eye Chili on USA-st pärit kasv. Taimed kasvavad põõsasteks ja kompaktseteks (80 cm kõrgused) ning sobivad hästi potis kasvatamiseks – kaunid taimed edenevad hästi aknalaudadel, terrassidel ja rõdudel. Taimed kannavad massiliselt väikeseid püstiseid ja erkpunaseid tšilli. Need on umbes 1 x 5 cm pikad ja õhukese seinaga, tulikuumad ja aromaatsed. Neil on köögis palju kasutusvõimalusi, olgu siis toiduvalmistamiseks (mitte ainult Aasia roogade jaoks), kuivatamiseks või marineerimiseks.
Ühekordsed söögipulgad.
Vürtside purustamiseks ja kastmete valmistamiseks
Teave: Cayenne’i tšillipipar on üks levinumaid tšilli sorte maailmas ja see on teie vürtsiriiulil tõeline klassika. Sort on pärit Ladina-Ameerikast ja seda müüakse meie maailmas valdavalt Cayenne’i piprana. Nimetus võib aga tekitada segadust, kuna see ei viita (musta) piprale, nagu võiks arvata, vaid tšillipipra pulbrile.
Enne kui uuemad, tulisemad kultivarid hakkasid peaaegu igal aastal üksteist kuumima tšilli rekordi nimel proovile panema, oli bhut jolokia (bih jolokia) edetabeli tipus suhteliselt pikka aega (2007-2011). Taim pärineb algselt Indiast Assami piirkonnast ja on kahe liigi Capsicum chinense ja Capsicum frutescens looduslikult arenenud hübriid. Internetis kasutatakse bhut jolokia pipra kirjeldamiseks palju erinevaid nimesid, sealhulgas bih jolokia, naga jolokia, naga morich, rajan mircha, kuid sisuliselt viitavad need kõik samale liigile, seda nimetatakse lihtsalt veidi erineva nimega erinevas keeles. Seda kasvatati ja kasutati Kirde-Indias aastaid, enne kui see kuulsaks sai. 2005. aastal andsid Tšiili piprainstituudi uuringud tulemuseks kuumuse taseme 1 001 304 SHU, muutes bhut jolokia esimeseks tšillipipraks, mis ületas maagilise miljoni piiri.
Arvatakse, et habanero liik pärineb Mehhikos Yucatani piirkonnast. Kuigi nime “habanero” võib tõlkida kui “kedagi või midagi Havannast”, kasvab taim ainult Kuuba saarel isolatsioonis. Ka tänapäeval kasvatatakse seda peamiselt Yucatani poolsaarel, kuid siin kasvatatakse valdavalt oranži ja kollase habanero sorte. Punane variant pärineb tavaliselt Kariibi mere piirkonnast või USA lõunaosariikidest.
Habanero Mehhiko apelsini tšilli on traditsiooniline, väga kuum tšilli sort Mehhikost; see on umbes 50 korda kuumem kui jalapeño tšilli. Õhukese seinaga viljad on ümarad, kortsus ja kasvavad umbes 5 cm pikkuseks ja 3 cm laiuseks. Nende kuju sarnaneb minipipra omaga. Neil on nii intensiivselt puuviljane maitse, et paljudel teistel tšillitüüpidel on habanero pipraga väga raske konkureerida. Nende troopiline, puuviljane maitse muudab need iga salsa oluliseks koostisosaks ja tähendab, et neid saab eriti hästi siduda troopiliste puuviljadega. Värvus muutub kahvaturohelisest oranžiks. Taimed toodavad suurel hulgal keskmise suurusega oranže vilju.
Hooldus: Idanemistemperatuur on vahemikus 22°C kuni 28°C (idanemisperiood: 12-21 päeva); seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Kuna taimedel on eriti pikk laagerdumisaeg, on soovitatav neid kasvatada potis, et saaksite taime hõlpsalt sisse tuua, kui temperatuur langeb päeval alla 12°C, võimaldades kõigil viljadel valmida. Taime ületalve säilitamiseks lõigake see pärast koristamist 20 cm võrra tagasi ja asetage valgusküllasesse kohta, kus on vähemalt 15 °C.