Kirjeldus
Kasutatakse köögivilja-, kartulitoitudes, teevalmistamisel, riisi, kuklite, kastmete, pajaroogade, suppide jpm maitsestamiseks.
India köögist pärit rohttaime, lambaläätse/põld-lambaläätse (methi, kasuri mehti, kasoori methi, fenugreek) lehed on ammustest aegadest kuulunud traditsiooniliste karride koostisesse.
Kuivatatud lehtedel on kontsentreeritum maitse kui värsketel lehtedel, seega roa maitsestamiseks piisab väiksemast kogusest ürdist.
Maitse poolest meenutavad lambaläätse lehed pisut segu apteegitillist ja SELLERIst, kerge mõrkja tooniga.
Kasutatakse köögivilja-, kartulitoitudes, teevalmistamisel, riisi, kuklite, kastmete, pajaroogade, suppide jpm maitsestamiseks, sobib hästi kõrvuti tugevate maitsetega nagu näiteks vürtsköömen, paprika ja koriander.
Allergeenide teave: see toode on pakendatud ja/või ladustatud rajatises, kus töödeldakse ka pähkleid, maapähkleid, sinepit, sellerit, seesamit, karpe, sojat, sulfitit, kala ja molluskeid sisaldavaid tooteid.
Vaatamata kõigile ettevaatusabinõudele võib see toode sisaldada nende allergeenide jälgi.
Hoida jahedas, pimedas ja kuivas kohas.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energia/kalorid: 1351kJ/323kcal
Rasv: 6 g
millest küllastunud rasvhappeid: 1,5g
Süsivesikud: 58 g
millest suhkrud: 0g
Kiudained: 25 g
Valk: 23 g
Sool: 0,67 g