Musta pipra ja shokolaadi moussee-tort

Põhi:
190 ml/veerand tassi mandllijahu

6,76Lisa korvi

4 spl toorkakao pulbrit

8,50Loe edasi

4 spl jahu
2 muna
Pool tassi suhkrut
Veerand tassi taimeõli
Veerand tassi hapukoort
Näpuostatäis soola
Moussee:
4 muna
2 spl värskelt jahvatatud pipart

1,50Lisa korvi

150ml koort
300g tumedat shokolaadi
2 spl tuhksuhkrut

Soojenda ahi 180 kraadini. Määri koogivorm rasvainega. Sega kausis mandlijahu, kakao, jahu ning sool. Vahusta eraldi kausis õrnalt munad, suhkur, õli ning hapukoor kuni suhkur on sulanud. Sega ettevaatlikult kuivainetega.

Küpseta 20-25 minutit ja jahuta umbes pool tundi enne vormist väljavõtmist. Kui kook on jahtunud, võib vormi eemaldada, pesta, kuivatada ning panna koogi samasse vormi tagasi – mousseed on nii kergem peale kanda. Lasta koogil veel jahtuda, et see täiesti külm oleks.

Moussee:
Sulata shokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta munakollased ning vala shokolaadi hulka, pidevalt vispeldades (nii ei lähe segu tükki). Vahusta eraldi vahukoor. Kalla tasakesi hulka muna-shokolaadi segu, ettevaatlikult segades. Vahusta munavalged eraldi kausis, lisada ka suhkur sinna hulka kui munavalge juba vahustuma hakkab. Vahustatud munavalged sega nüüd shokolaadiseguga, lisa samal ajal ka purustatud must pipar ning sega hoolikalt, lõpuks kalla kõik koogile ning aseta külma tahenema.