Kinoa salat, päiksekuivatatud tomatite ja spinatiga
200g Sõelas loputatud punast kinoad | |
30g päikesekuivatatud tomatid õlis, nõrutatud ja tükeldatud | |
500g jämedamalt hakitud värsket spinatit | |
50g viilutatud ja röstitud mandleid | |
1 spl oliiviõli | |
1/2 pikka kurki, viilutatud (valikuline) | |
Maitse järgi soola | |
Sidrunikaste | |
---|---|
2 spl oliiviõli | |
2 tl küüslaugu püreed | 3,70€Lisa korvi |
2 spl sidrunimahla | |
1 tl Djon sinepit | |
0,5 tl soola | 5,81€Loe edasi |
näpuotsatäis tšillihelbeid | 2,08€Loe edasi |
Maitse järgi musta pipart | 22,44€Loe edasi |
Kinoa keetmine:
Valage loputatud kinoa ja 2 osa vett keskmise suurusega potti. Lase keema.
Seejärel vähendada kuumus nii palju, et kinoa jääb õrnalt keema.
Keetke, kuni kinoa on kogu vee endasse imanud, (umbes 15 minutit sõltuvalt kogusest).
Eemaldage tulelt, katke kaanega ja laske seista u. 5 minutit.
Samal ajal on hea valmis segada kaste:
Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, küüslauk, sinep, sool ja tšillihelbed. Maitsesta musta pipraga.
Mandlide röstimine:
Kuumutage väikesel pannil ¼ tl oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisage mandlid ja türts soola ning röstige, samal ajal pidevalt segades (ettevaatust, need kõrbevad väga kergelt!) kuni saavutavad kuldse tooni ja on aromaatsed. Valage röstitud mandlid jahtumiseks kaussi.
Kui kinoa on valmis, siis segage see kahvliga läbi ja tõstke see suuremasse salatikaussi. Vala kaste vaikselt peale samal ajal segades. Lisage hakitud päikesekuivatatud tomatid ning kurk ning siis alles spinat. Segage õrnalt korra veel läbi, maitsesta vajadusel soola ja pipraga, puista peale röstitud mandli ning serveeri.
Allikas: https://cookieandkate.com/sun-dried-tomato-spinach-quinoa-salad-recipe/