Suvised Jaka BBQ burgerid

1 konserv Jaka e. Jackfruit (roheline, tükid), TwinElephants, 540g

3,50Lisa korvi

1 keskmise suurusega sibul
1 spl suitsutatud paprikat

1,0516,90Vali

1 spl riivitud roosuhkrut

3,20Lisa korvi

1 spl Dijoni sinepit
2 spl East End Tomati-tšilli kastet (või tavaline ketšup)

3,00Lisa korvi

Meresoola
4-6 burgerikuklit
purustatud musta pipart

1,50Lisa korvi

200ml keevat vett
Oliiviõli praadimiseks

8,90Lisa korvi

Serveerimiseks salatilehtede segu, coleslaw salatit või lihtsalt viilutatud avokaadot

Valmistamine:

  1. BBQ kastme valmistamiseks, segage kausis 1 spl suitsutatud paprikat ja 2 spl tomati-tšilli kastet või ketšupit, 1 spl Demerara suhkrut ja Dijoni sinepit ning korralikum näputäis soola ja pipart. Lisage 200ml keevat vett ja segage läbi
  2. Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Nõruta konservist Jaka.
  3. Valage kuumale suuremale pannile 1 spl oliiviõli. Lisage sibul ja maitsestage näpuotsatäie soola ja pipraga. Segades 5-6 minutit, kuni sibul on pehme.
  4. Vähendage kuumus keskmisele tasemele ja segage sisse Jaka. Lisage sisse eelnevalt valmistatud BBQ segu, segage ja kasutage kahte kahvlit et Jaka kiud omavahel eraldada.
  5. Katke pann kaanega, keerake kuumus madalamaks ja küpsetage vaikselt segades 15–20 minutit, kuni kastmest on vedelik vähemaks aurustunud.
  6. Lisage maitse järgi soola või pipart.
  7. Serveerige Jaka bbq segu röstitud kukli vahel, peotäie salatilehtedega, coleslawi või avokaado viiludega.

Allikas: https://www.abelandcole.co.uk/recipes/pulled-bbq-jackfruit