Koostisosad:NISUjahu, spinatipulber, E160c Valmistamine: keeda 500g toodet 1 liitris vees, keeda 8-10 minutit. Nõruta ja loputa leige veega, sega sisse natuke oliiviõli ja lusikatäis võid. Toiteväärtus 100g kohta: Energia 1474KJ/352kcal…
Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud. <br> Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevate salatite valmistamiseks, seda võib…
Bambusevõrdseid lisatakse tekstuuriks ja maitseks suppidesse ja stir-fry, woki roogadesse, salatitesse, karridesse jne. Piirkonniti leiab palju kasutusviise erinevatest Aasia köökidest: Jaapan, Hiina, Hiina vabariik, Nepaal, Indoneesia, Tai, Vietnam jne. Bambusevõrsed…
Aromaatne ja ürdine maitsesegu salatitele, maitsevõietele, toorjuustu maitsestamiseks, samamoodi hea kastmetele, lihapallidele, hautistele, vormiroogadele, pasta ja palju muu maitsestamiseks. Koostisosad: paprika, murulauk, kaetud pärmiekstrakt, sool, küüslauk, suhkur, estragon, majoraan, ürdid….
Koostisosad: sool, pipar, sibul, küüslauk, koriander, vürtsid.
Külmpress- meetodil pressitud maheda pähkli maitsega õli. Kasutatakse palju Hiinas ja Aasias wokiroogade, salatite jpm maitsestamiseks. Hoida kuivas ja jahedas, otsese päikesevalguse eest kaitstuna….
Aasia köögist pärist kalakaste sobib soolase maitse lisamiseks igale roale. Kasuta näiteks karridele, suppidele, wokkidele, marinaadidele, dipikastmetele jms. Koostisosad: ANŠOOVISE ekstrakt (KALA) 77%, sool, suhkur. Kala on püütud Vaikse Ookeani…
Mustad Mungoad (Urid whole) – Tuntud ka kui vigna mungo, matt-uba, india aeduba. Aasia päritolu taim mille oad on väga levinud just India köögilaual. Valmistatakse sarnaselt teiste ubadega. Peamised toidud…
Kasutamine: kerged liharoad, kastmed, marinaadid ja salatid. Kulunorm: 8g 1kg materjali kohta. Koostisosad: rosmariin, aed-piparrohi, basiilik, tüümian, oregano, majoraan, vürtsi- ja maitsetaimede segu….
Sojakaste 14%, GMO vaba. Koostisosad: vesi, SOJAoad (14%), sool, NISUjahu, suhkur, värvaine E150a, happesuse regulaator E270, säilitusaine E202, maitsetugevdaja E631, E627….
Krevetimaitselised krõpsud. Populaarne snäKk paljudes Aasia maades. Serveeri dipikastmega (nt tšillikaste) või karride / suppide kõrvale. Koostisosad: tapioki jahu, NISUjahu (sisaldab GLUTEENI), päevalilleõli, KREVETID 4,5%, suhkur, sool, MUNApulber. Töödeldud tehases,…
Maitseainesegu kuulsa chimichurri ürdikastme valmistamiseks, sobib hästi ka loomalihale, köögiviljadele, pitsale või salatikastmetele. Chimicurri kastme valmistamine: 30g maitseainesegu, 50ml valgeveini äädikat, 75ml vett, 50ml oliiviõli. Koostisosad: petersell, küüslauk, meresool, oregano,…
Maitseainesegu kala praadimiseks, grillimiseks ja hautamiseks. Kulunorm: 15g 1kg materjali kohta. Koostisosad: maitsetugevdaja E621, sool (20%), dekstroos, LAKTOOS, pipar, happesuse regulaator E330 sidrunhape, SINEPipulber, vürtsi- ja maitsetaimede segu (sh.SELLER)….
Rikkalik, tihke konsistentsiga ehtsatest vanilliseemnetest tulvil pasta. Ideaalne küpsetamiseks, kastmetesse, tainastesse, võietesse, kreemidesse, jäätiste maitsestamiseks ja paljuks muuks. 1 spl vanillikaunapastat = 1 vaniljekaunaga. Koostisosad: Vesi, roosuhkur, vanilli ekstrakt (20%)…
Annatto on looduslik värvaine, oranž pigment, mida saadakse Ameerika troopikametsas kasvava värvibiksa taime (annatopõõsa ehk värvibiksa) seemnetest. Annotot nimetatakse ka huulepulgapuuks (ameerika põliselanikud kasutasid annattot kehamaalingute ja huulte värvimiseks). Kasutatakse…
Jalfrezi on vürtsikas praetud karriroog, mis pärineb algselt Bengali piirkonnast ja sai sealt tuntuks kogu India mandril. Jalfrezi karri on India köögist pärit populaarne karri, mis on tavaliselt valmistatud lihast,…
Toitumisalane teave 100g kohta: Energia 1353kJ / 323kcal Rasv 1,3g millest küllastunud rasvhapped 0,2g Süsivesikud 56,3g millest suhkrud 2,4g Kiudained 1,5g Valk 23,8g Sool 0g…
Külmkuivatusmeetodil on ürdid esmalt välkkiirelt külmutatud ja seejärel asetatud vaakumpakendisse, et nendest kogu niiskus ja jääkristallid eemalduksid. See muudab nad väga kergeks ja kaua säilivaks. On säilinud värskete ürtide aroom,…
Piprataim on liaan, mis kasvab Lõuna-Ameerikas, Lõuna- ja Kagu-Aasias, Kariibi mere saartel. Must, valge ning roheline pipar pärinevad kõik samalt taimelt. Erinevus tuleb sellest, et must pipar on keedetud ja…
Maguskartuli nuudlid, Minh Duong, 300g Koostisosad: Maguskartuli tärklis 85%, vesi. Säilitada kuivas ja jahedas. Valmistamisjuhend: Keeda nuudleid 3-5 minutit nõruta ja loputa külma veega. Sobivad ideaalseks kasutamiseks suppides ja vokkides….
Unikaalse maitsebuketiga intensiivse maitsega ürt – tunda võib ühteaegu magusat aniisi ja lagritsat ning segu mentoolist, eukalüptist ja mündist. Sobib hästi seenetoitude, hautiste, kala, tomati, linnuliha- ja munaroogadega, lisatakse hapukoore-…
Sibulapulbrit kasutatakse nagu värsket sibulat erinevate liha- ja aedviljatoitude, salatite, vormiroogade ja pitsade maitsestamiseks.
Cayenne pipar – vürtsikas punane pipar, mis lisab toitudele tulist maitset (sama teravusaste Tabasco pipraga). Cayenne on jalapenost üle 10 korra tugevam kuid Habaneroga seda võrrelda ei anna. Kasutamine: mereannid,…
Värsketest Scorpion tšillidest valmistatud äärmiselt terav kaste. Scorpion tšilli teravus Scoville skaalal on ca 1,4 miljonit teravusühikut ning ta on teravustabelis teisel kohal pärast Carolina Reaper tšillit. Koostisosad: Scorpion tšilli…
Purustatud tšilli ehk punase pipra helbed on maitseaine, mis koosneb kuivatatud ja purustatud punasest tšillipiprast. Peamine erinevus purustatud punase pipra ja tšillipulbri (mis on valmistatud pulbristatud kuivatatud jahvatatud tšillipiprast) vahel…
Vietnami jahvatatud kaneel. Lisa kaneeli oma maitse järgi nii magustoitudesse, marinaadidesse, jookidesse või pudru peale….
Taimne must toiduvärv (naturaalne süsi e. tuhk), mis saadakse taimse materjali karboniseerimisel ja jahvatamisel. Looduslik värvaine pulbrina: vees lahustuv Koostisosad: taimne süsi (E153). Kasutatakse markoonide, pasta, martsipani jm toiduainetele musta…
Äärmiselt terav kaste mis on valmistatud värsketest Carolina Reaper tšillidest. Teravus: 700 000 – 1 000 000 Scovillet. Koostisosad: värsked Reaper tšillid, destilleeritud äädikas, sool. Toiteväärtus 100 g kohta: Energia…
Kardemon on laialt tuntud vürts ja seda kasutatakse ka lõhnaainena seepides, kosmeetikas, parfüümides, eriti idamaistes lõhnades. See on ka oluline maitseaine, eriti karri- ja vürtsiroogades. Kardemon on osa legendaarsest joogiteest,…
Magus sojakaste on Indoneesia köögis laialt kasutuses. Kasutatakse nii kastmena, marinaadides, pajaroogades jms magus-maheda ja umami meki lsiamiseks. Koostisosad: suhkrusiirup, vesi, sool, hüdrolüüsitud SOJA valk, värvaine: E150c, paksendajad: karrageen, guarkummi,…
Agar agar on looduslik paksendaja, mis võib paljudes retseptides asendada loomset želatiini. 100% loodusliku päritoluga koostisosad, želatiinist 8-10 korda tugevam tarretus. Neutraalne maitse, mis võimaldab teistel maitsetel esile tulla. Ideaalne…
Tuntud veel ka nimedega Naga Jolokia, kummitustšilli, kummituspipar, Bhut Jolokia, Ghost pepper. Bhut Jolokia teravus on üle miljoni Scoville kanguse ühiku ja kangusaste on 10/10. 2007 a Guinessi rekordite poolt…
Sumahh ehk äädikapuu kuivatatud ja jahvatatud marjad on sügavpunast värvi teraline pulber, mida Lähis-Idas kasutatakse toitude maitsestamiseks. Sumahh annab mõnusat hapukat maitset, sobib hästi jogurtikastmele, lihatoitudele, kuskussile, riisiroogadele või salatitele….
Korea fermenteeritud tśillipasta. Koostisosad: keedetud riis, maisisiirup, tšillipasta (tšilli, vesi, sool, küüslauk, roheline sibul), vesi, sool, tšilli (Gochugaru), alkohol, suhkur, sool. Toitumisalane teave 100 g kohta Energiat 975 kJ /…
Mahedamaitseline karripulber. Seda kasutatakse tavaliselt liha- või köögiviljaroogade kastme valmistamiseks, sageli ka paljudes idamaade ja Lähis-Ida toiduvalmistamises, välja arvatud India köök. Madras karripulber on teistest karripulbritest ägedama maitsega. Heera Madras…
Habanero maksavorsti toodab spetsiaalne lihunik ainult tšillitoidu jaoks. Traditsiooniline Palatine maksavorst on valmistatud sealihast, seamaksast, pealihast ja puljongist. Värskelt jahvatatud vürtsid nagu muskaat, valge pipar, majoraan ja habanero tšilli täiendavad…
Jaapanis kasvava Riviere´i titaanjuure jahust valmistatud shirataki nuudlid. Tuntud rahvakeeli ka kui “nullkalori nuudlid”. “Shirataki” tõlkes tähendab valget koske, mis viitab nuudlite väljanägemisele. Kuna shirataki nuudlitel maitseomadused puuduvad, siis sobivad…
Habanero, tuntud ka kui ka Havana tšilli, on üks teravaimatest tšilli sortidest. Sobib lihtsalt lisamiseks kõikidele toitudele kuhu on soov vürtsikust anda: raputa pähklitele enne ahjus röstimist, lisa pisut marjamoosile…
Valmistatud värskest tšillist, laimist, küüslaugust ja koriandrijuurest – vürtsikas kaste mereanniroogadele. Koostisosad: tšilli, suhkur, vesi, fruktoos, destilleeritud äädikas, sool, küüslauk, modifitseeritud maisitärklis, maitsetugevdaja: E631, E627, E621, happesuse regulaator: sidrunhape, koriandrijuur,…
Värskelt marineeritud terve jalapeño paprika. Briljantne maitse ja aroom. Ideaalne iseseisvalt söömiseks või salatites ja salsades kasutamiseks. (220g tina – nõrutatud kaal 121g) Kõlblikkusaeg / Säilitamine Tootele trükitud…
Röstitud seesamiseemnetest valmistatud õli on peene pähklise maitsega. Sobib väga hästi seesami maitse lisamiseks igale kuumale liha, köögivilja või kala woki roale kui ka salatitele, marindaadidele ja külmadele roogadele. Koostisosa:…
Tšillimoos Koostisosad: hispaania pipar (86%), sool (12,5%), äädikhape, konservant: naatriumbensonaat. Toiteväärtus 100g kohta: Energia 197kJ/ 47cal Rasv 1,2g millest küllastunud rasvhapped 0,3g Süsivesikud 5,6g millest suhkur 3,3g Valk 1,8g Sool…