Tomatine ancho tšillikaste

5 ancho tšilli piprakauna
1 spl toiduõli praadimiseks
1 punane sibul ja 1 keskmine valge sibul
4 küüslaugu küünt
200g San Marzano tomateid

4,39Lisa korvi

2 spl punase veini äädikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2,14Loe edasi

1 spl mehhiko oreganot, võib olla ka tavaline oregano.

1,53Lisa korvi

maitse järgi soola ja pipart ning magusaga tasakaalustamiseks 1-2 spl mett.

Valmistamine:
1. Röstige Ancho piprad ilma õlita kuumal pannil umbes 1-2 minutit külje kohta. Paprikad paisuvad kergelt ja koored tõmbuvad punaseks.

2. Pange kaunad suurde potti keeva veega ja eemaldage tulelt. Laske neil 30 minutit veega kaetult liguneda.
3. Eemaldage varred ja hakkige kaunad jämedalt tükkideks. Ärge kurnake vedeliku ära, seda läheb hiljem vaja.
4. Pange hakitud anšod köögikombaini või blenderisse.
5. Kuumutage pannil õli ja lisage sibul. Prae sibul läbi umbes 5 minutit.
6. Lisage küüslauk ja hakitud tomatid ning praadige veel umbes minut. Valage pannilt otse blenderisse.
7. Lisage äädikas, köömned, pune ja natuke soola ja pipart koos umbes 1 klaasi jagu (300ml) leotusvedelikuga.
Kaste võib alguses tunduda veidi paksuna. Soovitud konsistentsi saavutamiseks lisage veel leotusvedelikku.
Lisage maitse järgi soola ja pipart, kui soovite lisada magusust siis lisage mett ja laske veel blenderist korra läbi.
Suru kaste läbi jämeda sõela. Lusikas aitab kastme paremini läbi sõela.
Hoiustada külmkapis ja õhukindlas anumas.

Sobib ideaalselt mehhiko roogadele nagu enchiladade, chilaquile’ide, tacode ja igalepoole mujale.

Allikas: http://www.cfmradio.com/duck-and-veg/