Roheline toiduvärv, pulber. Kasutamine: Lahusta 9g pulbrit 1l tulises vees. Jahtumisel sega vedelikku pisut. Kasuta max 20ml toiduvärvivedelikku 1kg toote kohta. Koostisosad: sool, Toiduvärvid: E102 tartrasiin, E133. Toiduvärv E102: võib…
Hondashi (Dashi) ehk tuunikalapuljongi kontsentraat, millest valmistatakse puljong mitmele maitsvale jaapani supile – nuudlisupp, miso supp jm. Dashit lisatakse ka näiteks jaapani pannkookide-omlettide (okonomiyaki) taignasse. (Okonomiyaki – rikkalikud mereandide, liha,…
Rafineerimata palmiõli on maitselt õrnalt magus ja toatemperatuuril tahke/pehme tekstuuriga. Palmiõli kasutatakse praadimiseks (eelkõige Aasia ja Aafrika köökides). Euroopas valmistatakse tema tekstuuri tõttu ka palmiõlist margariini. Koostisosad: rafirneerimata palmiõli 100%….
Maitseainesegu kala praadimiseks, grillimiseks ja hautamiseks. Kulunorm: 15g 1kg materjali kohta. Koostisosad: maitsetugevdaja E621, sool (20%), dekstroos, LAKTOOS, pipar, happesuse regulaator E330 sidrunhape, SINEPipulber, vürtsi- ja maitsetaimede segu (sh.SELLER)….
Inglise originaalretsepti järgi valmistatud vürtsikas ja teravamaitseline kaste. Sobib liha-, kala-, ulukiliha-, ja linnuliharoogade, salatite, kastmete, marinaadide ja suppide maitsestamiseks. Kulunorm: 6g 1kg kohta või vastavalt maitsele. Segada korralikult roa…
Krevetipasta Tai köögist pastadele, karridele, dipi kastmetele, suppidele, salatitele jpm. Koostisosad: KREVETID (acetes spp.) 90%, sool. Võib sisaldada kala. Peale avamist säilitada külmikus. Looduslikud koostisosad. Ei ole lisatud MSG-d, säilitus-…
Jaapanipärased Udon nuudlid sobivad hästi serveerimiseks anšoovise supis, mis garneeritud keedetud munaga või Bibim kastme seguga (terav tšilli/oas paste segatud seesamiõli, suhkru, küüslaugu ja äädikaga). Valmistamine: Keeda soolaga maitsestatud vees…
Vürtsisegu piparkoogitaigna maitsestamiseks, küpsetistele, kookidele. Kulunorm: 15-20g 1kg kohta. Koostisosad: kaneel, koriander, vürts, apelsinikoored, nelk….
Maailma teravaim tšilli 2017. aastal. Carolina Reaper tšilli teravus Scoville skaalal on üle 2 miljoni ühiku. Pakis sisaldub u. 24 kauna….
Aji Limo Tšilli on üks Peruu vürtsikamaid tšillisid. Põõsastunud taimed ulatuvad u. 90 cm pikkusteks. Erkkollastel, tilgakujulistel ja mahlastel viljadel on puuviljane sidrunilõhn ja intensiivne vürtsikus. Need on Peruu köögis…
Taipärane punane karripasta. Valmistamine (4 portsjonit): Kuumuta 1 purk (250ml) kookospiima koos karripastaga kuni pinnale tekib õlikiht. Lisa 250g tükeldatud looma- või kanaliha ja kuumuta kuni liha valmimiseni. Lisa veel…
Tükeldatud lambaläätse seemned pole muud kui purustatud lambaläätse seemned, mida kasutatakse sageli maitsvate hapukurkide, näiteks kuulsa Methia Keri valmistamiseks, mille nimi tuleneb põhikoostisosa methi na kuria (purustatud lambaläätse seemned) järgi.
Riisiäädikas (happesus 5%) sobib nii suppidele, salatitele, wokiroogadele, kastmetele jms. Koostis: vesi, riis. Ei sisalda säilitusaineid, kunstlikke värvaineid, MSG-d ega gluteeni….
Proovi magusa ananassi-tšilli kastet kindlasti riisiroal, näiteks koos praetud krevettide või kanaga… Ettevaatust! Viib keele alla! Kaste sobib ka ideaalselt salatitele ja dipikastmeks. Parim enne 25/11/2022. Koostisosad: ananass 35%, vesi,…
Teravad tšillikaunad (Bird’s Eye) roogade vürtsitamiseks. Neid lühikesi ja teravaid kaunasid kasutatakse laialdaselt Tai, Laose, Khmeeri ja Vietnami köögis. See tšilli, millel on keskmiselt 175 000 Scoville’i teravusühikut (SHU), on…
Jaapanipärased nuudlid tatrajahuga, sobivad suppidesse, wokkidesse, salatitesse jpm. Koostisosad: NISUjahu 84%, tatrajahu, sool. Keetmise aeg: 4 minutit. Toiteväärtus 100g kohta: Energia 1489kJ / 356kcal Süsivesikud 66,0g millest suhkrud 1,4g Rasv…
Karriketšupi kaste igale roale. Koostisosad: tomatimahl, suhkur, dekstroos, sool, karri (SINEPIpulber, pipar, paprika, tšilli, nelk, vürtsid), äädikas, modifitseeritud maisitärklis, hapestaja: sidrunhape, paksendaja: guarkummi ja jaanileivapuu jahu, maitsetaimed (sh SELLERIT), happesuse…
Mõnusalt magusad mustikad ühes tšilli aroomiga peidavad kastme tõelist palet, milleks on tekitada tunne, nagu Su keelt tätoveeritakse! Carolina Reaper on teadaolevalt kõige kangem tšillipipar maailmas! Scoville skaalal on tema…
Need piklikud, tugevad, paksu koore ja väheste seemnetega tomatid on alati olnud Itaalias Campania põliselanikud. Koor on kergesti eemaldatav, viljaliha ja mahla ning magusa-hapu suhe on harmooniline ja intensiivne. Kõlblikkusaeg…
Tortillakrõpsud on valmistatud naturaalsest päevalilleõlist ning ilma värvainete ja säilitusaineteta ning kunstlike maitse- ja maitsetugevdajateta. Just neile, kes armastavad väga vürtsikat toitu. Koostisosad: 72% mais, päevalilleõli, vürtsid, 0,84% habanero tšilli,…
Meeldiva, aromaatse (suitsuse, paprika, puuvilja) ja magusa lõhnaga Korea pipar. Kasutatakse näiteks kimchi kapsa valmistamisel jmt traditsiooniliste Korea toitude puhul. Sobib ka ideaalselt argiroogadesse, suppidesse, wokkidesse, salatitele. Toitumisalane teave 100g…
Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur. Kurkum kuulub ingveriliste perekonda koos ingveri ja kalganiga. Kurkum lõhnab nagu ingver, veidi krehvtisemalt. Tema maitse on ingveriga võrreldes vürtsikam, mõrkjam ja muskuselisem. Kasutamine: Kurkumit…
Fermenteerimise käigus toodetud paksendaja ja stabiliseerija. Ksantaankummi lahustub hästi külmas ja kuumas vees, piimas, samuti soola- ja suhkrulahustes. Ksantaanilahus on vastupidav fermentidele, alkoholidele, hapetele (va. soolhape), leelistele ja kõrgetele ning…
Sushimatt sushi rullimiseks koos riisilusikaga. Täida sushiriis ja/või norilehed oma lemmik koostisosadega ja rulli nagu professional….
Terasest wokipann puidust käepidemega ja ümara põhjaga. Diameeter 38cm, Sügavus 11,5cm. …
TAAS VALIKUS! Vinnutatud liha, vorstide jm lihatoodete maitsestamiseks. Koostisosad: hüdrolüüsitud taimne valk (SOJA, NISU), vürtsid (s.h. SELLER), maitsetugevdaja E621, sool, pärmiekstrakt, LAKTOOS, dekstroos, antioksüdant E301, suitsuaroom. Kulunorm: 60g / 1kg…
Aromaatne, pisut kööment meenutava ning nagu ka nimi ütleb- kergelt vürtsika maitsega ürt Kasutatakse palju Vahemeremaade köögis, Itaalias lisatakse näiteks pastale ja pitsale ning soolastele koogikestele, quichele. Toidule tuleks aed-piparrohi…