Värskelt marineeritud terve jalapeño paprika. Briljantne maitse ja aroom. Ideaalne iseseisvalt söömiseks või salatites ja salsades kasutamiseks. (220g tina – nõrutatud kaal 121g) Kõlblikkusaeg / Säilitamine Tootele trükitud…
Vürtsisegu ulukilihale. Kasutamine: metsloomaliha marinaadides või hõõrutakse lihale. Võib lisada ka prae küpsemise lõpul. Koostisosad: keedusool(60%), kadakamarjad, maitsetugevdaja E621, loorber, till, pipar, rosmariin, muskaatõis, majoraan, nelk….
Magusa-suitsuse maitsega kvaliteetne ja populaarne Ungari paprikapulber. Traditsiooniliselt kasutati suitsutatud paprikat chorizo vorsti ning paella maitsestamiseks. Suitsupaprika sobib hästi guljaši, linnuliha, köögivilja ja kalatoitude või marinaadide, dipikastmete jmt maitsestamiseks. …
Sriracha tšillikaste ingveriga. Koostisosad: tšilli 55%, suhkur, ingver 15%, vesi, sool, happesuse regulaatorid: äädikhape ja sidrunhape, maitsetugevdaja: E621, stabilisaator: ksantaankummi, säilitusaine: kaaliumsorbaat. Peale avamist säilitada külmikus ja tarbida 8 nädala…
Taskusuurune pudel ekstreemselt terava tšillikastmega – piisab vaid väiksest tilgast, et toite vürtsitada. Koostisosad: värsked Ghost tšillid, destilleeritud äädikas, sool. Teravus: 10/10 (350 000 -500 000 Scovillet). Toitumisalane teave 100g…
Aromaatne magusam vürtsisegu liha-, kala- ja juurviljaroogade maitsestamiseks, sobib isegi kookidele, magustoitudele. Ideaalne pardilihaga või nt kaneelirullide valmistamiseks. Koostisosad: koriander, kaneel, kardemon, vürts, SINEPIjahu, aniis, loorber….
Vürtsisegu piparkoogitaigna maitsestamiseks, küpsetistele, kookidele. Kulunorm: 15-20g 1kg kohta. Koostisosad: kaneel, koriander, vürts, apelsinikoored, nelk….
Agar agar on looduslik paksendaja, mis võib paljudes retseptides asendada loomset želatiini. 100% loodusliku päritoluga koostisosad, želatiinist 8-10 korda tugevam tarretus. Neutraalne maitse, mis võimaldab teistel maitsetel esile tulla. Ideaalne…
Tükeldatud lambaläätse seemned pole muud kui purustatud lambaläätse seemned, mida kasutatakse sageli maitsvate hapukurkide, näiteks kuulsa Methia Keri valmistamiseks, mille nimi tuleneb põhikoostisosa methi na kuria (purustatud lambaläätse seemned) järgi.
Karriketšupi kaste igale roale. Koostisosad: tomatimahl, suhkur, dekstroos, sool, karri (SINEPIpulber, pipar, paprika, tšilli, nelk, vürtsid), äädikas, modifitseeritud maisitärklis, hapestaja: sidrunhape, paksendaja: guarkummi ja jaanileivapuu jahu, maitsetaimed (sh SELLERIT), happesuse…
Gochujang punase pipra pasta on traditsiooniline Korea maitseaine, mida kasutatakse suppidele ja jjigae hautistele rikkaliku vürtsikuse toomiseks või tavalisele riisile elevuse lisamiseks. Sügavpunane gochujang pasta on kimchi-sarnase maitsega. Sobib suppidesse, hautistesse,…
Habanero, tuntud ka kui ka Havana tšilli, on üks teravaimatest tšilli sortidest. Sobib lihtsalt lisamiseks kõikidele toitudele kuhu on soov vürtsikust anda: raputa pähklitele enne ahjus röstimist, lisa pisut marjamoosile…
Õhline, kerge ja helbeline paneerimisjahu Panko. Hea asendus peenele riivsaia purule. Panko sobib paneerimiseks nii köögiviljadele, mereandidele kui lihale. Kasutamine: Piserda pankole pisut vett, maitsesta krevetid(vms), kata krevetid nisujahuga, kasta…
Mis välimusse puutub, siis on selle seguga sõna otseses mõttes laiutatud: musta teega on silmatorkavalt segatud rohkelt kookoshelbeid ja kookoslaaste, lillakaspunaseid malvaõisi ja muidugi marju. Musta tee hoolikalt arvutatud osakaal…
Kardemon on laialt tuntud vürts ja seda kasutatakse ka lõhnaainena seepides, kosmeetikas, parfüümides, eriti idamaistes lõhnades. See on ka oluline maitseaine, eriti karri- ja vürtsiroogades. Kardemon on osa legendaarsest joogiteest,…
Tonka uba on omanäoline vürts, mida veel väga laialdaselt ei tunta. Neil on unikaalne ja meeldiv maitse – segu vanillist, kookosest, puuviljase ja karamellise hõnguga. Oad pärinevad Ameerikas kasvavalt lõhnavalt tonkapuult (ka Brasiilia…
1 kg tomatipulbrit on valmistatud 22-23kg värsketest tomatitest. 1 kg tomatipulbrit vastab 3-3,5 kg tomatipastale. Kulunorm: 1 liitrile supile ca 25g ; 1 liitrile kastmele ca 45 g. Kasutamine: Segada…
Musta pipraga maitsev vürtsikaste vokiroogadele. Musta pipra maitsega kaste liha ja köögiviljade praadimiseks. Lobo Stir-Fry musta pipra kastet on lihtne valmistada ja see valmib mõne minutiga. Täiustage oma Tai kulinaarset…
Jaapanis kasvava Riviere´i titaanjuure jahust valmistatud shirataki nuudlid. Tuntud rahvakeeli ka kui “nullkalori nuudlid”. “Shirataki” tõlkes tähendab valget koske, mis viitab nuudlite väljanägemisele. Kuna shirataki nuudlitel maitseomadused puuduvad, siis sobivad…
Koostisosad: maitsetugevdaja E621, sool (20%), dekstroos, LAKTOOS, pipar, happesuse regulaator E330 sidrunhape, SINEPipulber, vürtsi- ja maitsetaimede segu (sh.SELLER)
Piprataim on liaan, mis kasvab Lõuna-Ameerikas, Lõuna- ja Kagu-Aasias, Kariibi mere saartel. Must, valge ning roheline pipar pärinevad kõik samalt taimelt. Erinevus tuleb sellest, et must pipar on keedetud ja…
Koostis: musta läätse jahu, sool, riisijahu, kookosõli, laap (kaltsiumoksiid) Energiat 1352 kJ / 319 kcal Rasv 1,5 g millest küllastunud 0,2 g Süsivesikud 58,1 g Suhkur 3,4 g Kiudained 6,2…
Superpärm T48 sobib kange alkoholi valmistamiseks.
Nielsen Massey mandliekstraktis on kasutatud parima kvaliteediga mõrumandlitest pressitud õli, mis tagab suurepärase lõhna- ja maitsenaudingu. Sobib kasutamiseks küpsetistes, kommides, kreemides, jäätistes jm. Mandliekstrakt sobib suurepäraselt kokku vaarikate, virsikute, ploomide,…
Garam masala on India köögi üks peamisi koostisosi, kuid selle asemel, et olla teatud tüüpi vürtsid, on see tegelikult eriline vürtside segu. On öeldud, et paljudel India majapidamistel on oma…
Sumahh ehk äädikapuu kuivatatud ja jahvatatud marjad on sügavpunast värvi teraline pulber, mida Lähis-Idas kasutatakse toitude maitsestamiseks. Sumahh annab mõnusat hapukat maitset, sobib hästi jogurtikastmele, lihatoitudele, kuskussile, riisiroogadele või salatitele….