Koriander sobib väga paljude toitude maitsestamiseks: kala, mereannid, lihatoidud, riisi-, muna-, kartulitoidud, kasutatakse palju marinaadide valmistamisel, samuti kookides, küpsistes, saiades, piparkookides. Samuti on see üheks tähtsaks koostisosaks garam masala ning…
Rikkaliku ja vürtsika maitsega segu liha maitsestamiseks ja marineerimiseks. Sobib igasugusele nii looma- kui linnulihale. Sobib ka läätse või kikerherne toitudega. Kulunorm: 35g 1kg liha kohta. Koostisosad: sool, suhkur, paprika,…
Pehme ja piprase mekiga kuivsegu grillimiseks, ahjuprae valmistamiseks, lihavarrastele jms. Koostisosad: paprika, sool, pipar, sibul, lõhna- ja maitsetugevdaja: E621 mononaatriumglutamaat. Toode ei sisalda allergeene….
Terav tšilliõli sobib vürtsikuse lisamiseks igale kastmele, majoneesile jms. Lisab õrna oranži tooni. Valmistatud sojaõli baasil, kuhu lisatud küpsed punased tšillikaunad. Koostisosad: SOJAõli, punased tšillikaunad 10%. Energia (kJ) – 2782…
Garam masala on India köögi üks peamisi koostisosi, kuid selle asemel, et olla teatud tüüpi vürtsid, on see tegelikult eriline vürtside segu. On öeldud, et paljudel India majapidamistel on oma…
Rikkalik ja kreemjas Tai roheline karripasta. Koostisosad: roheline tšilli (37%), sidrunhein, sool, küüslauk, sibul, kalgan, kaffirlaimi koor, vürtsid (koriander, apteegitill, pipar, kurkum). Toiteväätus 100g kohta Energeetiline väärtus kJ/kcal 564/135…
Rohelise tšilliga salatikaste sobib hästi nii külmadele kui soojadele salatitele vürtsikuse lisamiseks. Koostisosad: vesi, suhkur, destilleeritud äädikas, roheline tšilli, sool, happesuse regulaator: sidrunhape, küüslauk, koriandri lehed, stabilisaator: ksantaankummi. Peale avamist…
Õdusaks teleõhtuks või lihtsalt selleks, et meenutada, et viimati kinos käimisest on juba liiga kaua aega möödas… Magusad ja võrgutavalt kreemjad karamelli- ja popkorninoodid meie mahedal Black Sencha põhjal tekitavad…
Vürtsisegu ulukilihale. Kasutamine: metsloomaliha marinaadides või hõõrutakse lihale. Võib lisada ka prae küpsemise lõpul. Koostisosad: keedusool(60%), kadakamarjad, maitsetugevdaja E621, loorber, till, pipar, rosmariin, muskaatõis, majoraan, nelk….
Agar-agar on mere punavetikastest saadud aine. Kuumutades moodustab agar lahuse, mis jahtumisel muutub geeljaks. Agar on maitsetu ja sobib eriti hästi taimetoitlastele (asendab hästi zelatiini, mis on loomset päritolu). Agar-agarit…
Rikkalik ja kreemjas Tai karripasta. Koostisosad: sidrunhein, punane tšilli (18%), küüslauk, sibul, sool, kalganijuur, vürtsid (koriander, apteegitill, muskaatõis, muskaatpähkel, kaneel, nelk, kardemon, pipar). Toitumisalane teave 100g kohta Energia 590 kJ…
Jahvatatud tšillikaunad toitude vürtsitamiseks. Ekstra tuline! Scoville skaalal 38 000 ühikut (+/- 5000 sõltuvalt partiist). Säilitada õhukindlas anumas, kuivas, pimedas ja jahedas. Enne söömist kuumtöödelda. Pakendatud tehases, mis käsitleb pähkleid,…
Moong Dall – kooritud poolitatud kollased mungoad Valmistamine: Eemalda ubade hulgast riknenud oad ja kooretükid. Loputa 3-4 korda. Vala koos puhta veega potti ja lase keema. Hauta 30min või kuni…
Ingver, marineeritud. Sushi ingver on tähtis osa sushi kõrvale. Sushi ingverit kasutatakse maitsemeele puhastamiseks sushiampsude vahel. Koostisosad: ingver 66,7%, vesi, sool, säilitusaine: kaaliumsorbaat, happesuse regulaatorid: sidrunhape ja äädikhape, magusained: aspartaam,…
Sichuani köögist pärit vürtsika Kung Pao kana valmistamise vürtsipasta. Retsept: 450g kana, 1 tl maisitärklist, 2 tl taimeõli, 60g pähkleid, mandleid, 1 tl šerri. Veereta kana tärklises ja tõsta pannile…
Bird’s eye tšilli on pärit Aafrikast ja on Tabasco tšilli lähisugulane, kuna mõlemad kuuluvad liiki Capsicum frutescens. Aafrikas tuntakse neid ka kui Piri-Piri. Tõenäoliselt jõudis see Portugali kaubalaevade kaudu juba…
Kuivatatud ja peeneks jahvatatud peet. Sobib hästi toitude (jäätis, supid, moosid, tomatipasta, maiustused), glasuuride, võõpade jmt värvimiseks. Kuna värvimiseks piisab üsna väikesest kogusest pulbrist, siis ei ole tarvis väga kõrvalmaitset…
Tonka uba on omanäoline vürts, mida veel väga laialdaselt ei tunta. Neil on unikaalne ja meeldiv maitse – segu vanillist, kookosest, puuviljase ja karamellise hõnguga. Oad pärinevad Ameerikas kasvavalt lõhnavalt tonkapuult (ka Brasiilia…
Kanepiseemned on kergelt pähklise maitsega, õlirikkad ja toitvad seemned. Kooritud kanepiseemned on hea lisand paljudele toitudele: müslile, küpsistele, energiabatoonidele, putrudele, salatitele, hummusele, leivataignasse või püreesupile. Kanepiseemned on Eesti toidulaual olnud…
Sellel tamarindipastal on paks ja ühtlane konsistents. See on seemneteta ja valmistatud käsitsi korjatud tamarindi viljalihast. Sellel teraval koostisosal on magus-hapukas maitse ja see lisab igale roale teravust. Tamarindi kasutatakse…
Kergesti lahustuv pasta kanapuljongi valmistamiseks. Sobib hästi suppidesse, kastmetesse, vormiroogadesse ning raguudesse. Koostisosad: sool, linnuliha aroom, linnuliharasv (16%), loomarasv, glükoosisiirup, linnuliha (3%), happesuse regulaator: sidrunhape, vürtsid (pipar, kurkum, rosmariin). Toiteväärtus…
Tai tšillipasta õlis sobib hästi suppide (nt. Tom Yum supi) ja stir-fry, wokiroogade, dipikastmete jms vürtsistamiseks. Koostisosad: SOJAõli, kuivatatud KREVETID, kuivatatud tšilli 10%, sibul, küüslauk, tamarind, suhkur, sool, KREVETIpasta (KREVETID,…
Magushapu kaste liha-, kala-, riisi- ja nuudlitoitudele ning suppidele ja kevadrullidele. Sobib marineerimiseks ja keetmiseks, erinevate magushapude roogade põhja valmistamiseks. Koostisosad: vesi, suhkur, veiniäädikas, paprika, sool, paksendajad: guarkummi ja E413,…
MaePRanomi tšillipastat õlis võib lisada igale roale vürtsikuse andmiseks. Eriti hästi sobib ta Tai populaarsele Tom Yum supile teravuse lisamiseks. Kasuta ka salatite, nuudlisuppide, praetud riisi, wokitud krabi / kreveti…
Mustad sinepiseemned – laialdaselt kasutuses Aasia köökides. Enne tarvitamist kuumtöödelda! Pakendatud tehases mis käsitleb pähkleid, seesamit, gluteeni, nisu, soja ja sinepit. Toiteväärtus 100g kohta: Energia 2125kJ / 508kcal Süsivesikud 28,1g…
Mündikaste on sobiv lisand lambalihale ja juurviljadele. Mündikastet võib otse purgist tarvitada ning segada ka dipi kastmeks, tšatniks või lisada indiapärase raita kastme maitsestamiseks. Koostisosad: münt (10%), vesi, suhkur, modifitseeritud…
Tseiloni kaneelipuu koorest valmistatav aromaatne, helepruuni värvi ja peene maheda maitsega vürts. Tseiloni kaneel erineb tavapärasest kassia kaneelist õrnema maitse ja lõhna poolest, kasutusviisid on samad. Päritolumaa: Sri Lanka…
Kergelt vürtsikas, punane ja ürdine segu paprikast, piprast ja maitsetaimedest, mis sobib hästi kebabide maitsestamiseks, sealihale, ühepajatoitudele jmt. Koostisosad: vürtsid ja ürdid, keedusool (41%), maitsetugevdaja E621, antioksüdant: E300 askorbiinhape. Kulunorm:…
Korea punase pipra tšilli niidid on 2.5-3.5 cm pikad ja punakaspruunid kuivatamisel. Nad on sarnased teravuse tasemelt Aleppo purustatud punase piprale. Nendel niitidel on suitsune, värske maitse Röstige ainult minuti…
Ingveripüreed saab kasuta nagu värsket ingverit. Lisa ingveripüreed karridele, wokkidele, kastmetele, marinaadidele jms. Koostisosad: hakitud ingver, modifitseeritud maisi tärklis, köögiviljaõli, sool, äädikhape. Toode võib sisaldada sinepit ja pählite, maapähkli jääke….
Maitseainesegu riisi ja riisitoitude, ka köögiviljatoitude maitsestamiseks. Koostisosad: suhkur, sool (22,4%), glükoosisiirup, köögiviljad (paprika, tomat, sibul, porgand, SELLER, porrulauk), naatriumglutamaat, valguhüdrolüsaat (rapsi), beetakaroteen, pärmiekstrakt, karamell, petersell, B1 vitamiin. Kulunorm: 3…
Misopasta on fermenteeritud sojaoa pasta. Traditsiooniline Jaapani maitseaine suppide, kastmete, hautiste jpm roogade maitse rikastamiseks. Valge misopasta on maitselt magusam kui punane – sobib eriti hästi majoneesi, salatikastmete või muude…
Indiapärane maitseainesegu salatite ja küpsetiste maitsestamiseks. Koostisosad: sool, kuivatatud mango, must sool, vürtsköömen, koriander, melon, must pipar, münt, ingver, kollane tšilli, asaföötida, nelk, muskaatpähkel, köömned. Võib sisaldada vähesel määral SINEPit….
Nielsen Massey mandliekstraktis on kasutatud parima kvaliteediga mõrumandlitest pressitud õli, mis tagab suurepärase lõhna- ja maitsenaudingu. Sobib kasutamiseks küpsetistes, kommides, kreemides, jäätistes jm. Mandliekstrakt sobib suurepäraselt kokku vaarikate, virsikute, ploomide,…
Koostisosad: kaneel, koriander, loorberilehed, tähtaniis, vürtspiprapulber Toiteväärtus 100g kohta: Energia 1897KJ/452kcal Rasv 2,1g millest küllastunud rasvhapped 0g Süsivesikud 80g millest suhkur 1,4g Valk 6,3g Sool 0,25g…
Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud. Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevate salatite valmistamiseks, seda võib keeta…
Ploomi kaste sobib pardiprae juurde, wokiroogadesse, kevadrullidele. Koostisosad: suhkur, soolatud ploomid 25%, vesi, riisiäädikas, modifitseeritud maisitärklis, happesuse regulaatorid: sidrunhape, naatriumtsitraat, ingver, tšilli, stabilisaator: E415 (SOJAoad, NISU). Toiteväärtus 100g kohta: Energia…
Musta pipraga maitsev vürtsikaste vokiroogadele. Musta pipra maitsega kaste liha ja köögiviljade praadimiseks. Lobo Stir-Fry musta pipra kastet on lihtne valmistada ja see valmib mõne minutiga. Täiustage oma Tai kulinaarset…
Sobib suurepäraselt pastadele, salatikastmetesse ja igalepoole mujale, mis vajaks kergelt koorest, pähkli ja trühvli maitset. Koostiosad: Koor, šampinjonid (agaricus bisporus), bianchetto trühvel (tuber albidum pico) 5%, porcino seene ekstrakt (boletus…
Taipärase Tom Kha supi valmistamise vürtsipasta. Tom Kha retsept (4 portsjonit): Lase keema purk (250ml) kookospiima. Lisa 300g hakitud kanaliha, 150g viilutatud seeni ja 3spl (50g) Tom Kha pastat. Keeda,…