Jaka on suur, kuni 30 kg kaaluv leivapuu vili, mis tänapäeval kasvab enamikus troopilistes maades. Jaka on põhitoiduaineks paljudes Aasia riikides, eriti Sri Lankas. Samuti väga populaarne ka Indias. Tekstuurilt…
Jalfrezi on vürtsikas praetud karriroog, mis pärineb algselt Bengali piirkonnast ja sai sealt tuntuks kogu India mandril. Jalfrezi karri on India köögist pärit populaarne karri, mis on tavaliselt valmistatud lihast,…
Kuivatatud köögiviljasegu suppidele, hautistele, pajaroogadele. Kulunorm: 10g 1kg kohta. Koostisosad: porgand, pastinaak, porrulauk….
Kaffirlaim, kaahvrilaim, kahvrilaim – sidruni ja laimi laadne tsitrus, mille lehed sobivad hästi suppide-wokkide-karride maitsestamiseks. Kasutatakse palju Tai ja Indoneesia köögis – Tom Yum supi, erinevate marinaadide või riisi maitsestamiseks….
Aasia köögist pärist kalakaste sobib soolase maitse lisamiseks igale roale. Kasuta näiteks karridele, suppidele, wokkidele, marinaadidele, dipikastmetele jms. Koostisosad: ANŠOOVISE ekstrakt (KALA) 77%, sool, suhkur. Kala on püütud Vaikse Ookeani…
Hondashi (Dashi) ehk tuunikalapuljongi kontsentraat, millest valmistatakse puljong mitmele maitsvale jaapani supile – nuudlisupp, miso supp jm. Dashit lisatakse ka näiteks jaapani pannkookide-omlettide (okonomiyaki) taignasse. (Okonomiyaki – rikkalikud mereandide, liha,…
Tai karrides, suppides, Aasia toitudes kasutatav ingveriga sarnane vürtsikas risoom. Ingverist aromaatsem ja peenema lõhnaga kalgan on maitselt aga vürtsikam.
Kergesti lahustuv pasta kanapuljongi valmistamiseks. Sobib hästi suppidesse, kastmetesse, vormiroogadesse ning raguudesse. Koostisosad: sool, linnuliha aroom, linnuliharasv (16%), loomarasv, glükoosisiirup, linnuliha (3%), happesuse regulaator: sidrunhape, vürtsid (pipar, kurkum, rosmariin). Toiteväärtus…
Tseiloni kaneelipuu koorest valmistatav aromaatne, helepruuni värvi ja peene maheda maitsega vürts. Tseiloni kaneel erineb tavapärasest kassia kaneelist õrnema maitse ja lõhna poolest, kasutusviisid on samad. Päritolumaa: Sri Lanka…
Vietnami jahvatatud kaneel. Lisa kaneeli oma maitse järgi nii magustoitudesse, marinaadidesse, jookidesse või pudru peale….
Kaneelikoored ehk Indoneesia kaneel. Maitselt magus ja aromaatne kaneel sobib lisamiseks nii pearoogadele kui magustoitudele. Kaneelikoort on soovitav enne kasutamist jahvatada või riivida. Kaneelikoort tervelt kasutades, saate pesta ta puhtaks…
Kanepiseemned on kergelt pähklise maitsega, õlirikkad ja toitvad seemned. Kooritud kanepiseemned on hea lisand paljudele toitudele: müslile, küpsistele, energiabatoonidele, putrudele, salatitele, hummusele, leivataignasse või püreesupile. Kanepiseemned on Eesti toidulaual olnud…
Pulberkarrageen on “kiire” tarretusaine. See lahustub soojas vees (umbes 80-90°C). Ei lahustu orgaanilistes lahustites või köögiviljaõlides Looduslik toode (valmistatud merevetikatest). Kasutage seda näiteks tugevate geelide (nt tarretised, pastad või moosid)…
Õdusaks teleõhtuks või lihtsalt selleks, et meenutada, et viimati kinos käimisest on juba liiga kaua aega möödas… Magusad ja võrgutavalt kreemjad karamelli- ja popkorninoodid meie mahedal Black Sencha põhjal tekitavad…
Kardemon on laialt tuntud vürts ja seda kasutatakse ka lõhnaainena seepides, kosmeetikas, parfüümides, eriti idamaistes lõhnades. See on ka oluline maitseaine, eriti karri- ja vürtsiroogades. Kardemon on osa legendaarsest joogiteest,…
Kasutamiseks valmis karripasta. Sobib hästi liha, kana ja köögiviljadega. Lase supp keema, lisa esmalt liha, siis köögiviljad ning hauta kuni kõik on valmis. Koostisosad: kookoskreem 52% (kookose viljaliha, vesi, E435),…
Karriketšupi kaste igale roale. Koostisosad: tomatimahl, suhkur, dekstroos, sool, karri (SINEPIpulber, pipar, paprika, tšilli, nelk, vürtsid), äädikas, modifitseeritud maisitärklis, hapestaja: sidrunhape, paksendaja: guarkummi ja jaanileivapuu jahu, maitsetaimed (sh SELLERIT), happesuse…
Garam masala on India köögi üks peamisi koostisosi, kuid selle asemel, et olla teatud tüüpi vürtsid, on see tegelikult eriline vürtside segu. On öeldud, et paljudel India majapidamistel on oma…
Rikkalik ja kreemjas kollane Tai karripasta, mahedam kui roheline ning punane Chef´s Choice karripasta. Koostisosad: sibul, sidrunhein, sool, petersell, karripulber, küüslauk, kalganijuur, ingver, punane tšilli, apteegitill. Kasutamine: 50 grammi karripastat…
Rikkalik ja kreemjas Tai karripasta. Koostisosad: sidrunhein, punane tšilli (18%), küüslauk, sibul, sool, kalganijuur, vürtsid (koriander, apteegitill, muskaatõis, muskaatpähkel, kaneel, nelk, kardemon, pipar). Toitumisalane teave 100g kohta Energia 590 kJ…
Taipärane punane karripasta. Valmistamine (4 portsjonit): Kuumuta 1 purk (250ml) kookospiima koos karripastaga kuni pinnale tekib õlikiht. Lisa 250g tükeldatud looma- või kanaliha ja kuumuta kuni liha valmimiseni. Lisa veel…
Suurepärane lisa ühepajatoidule ning sealiha või kana kastmeks. Lahjenda kaste veega, keeda ning lisa meelepärased lisandid. Koostisosad: 52% kookoskreem, vesi 30,45%, punane karripasta 10%, palmiõli 4%, kookossuhkur 2%, kalakaste 1,5%,…
Rikkalik ja kreemjas Tai roheline karripasta. Koostisosad: roheline tšilli (37%), sidrunhein, sool, küüslauk, sibul, kalgan, kaffirlaimi koor, vürtsid (koriander, apteegitill, pipar, kurkum). Toiteväätus 100g kohta Energeetiline väärtus kJ/kcal 564/135…
Mahedamaitseline karripulber. Seda kasutatakse tavaliselt liha- või köögiviljaroogade kastme valmistamiseks, sageli ka paljudes idamaade ja Lähis-Ida toiduvalmistamises, välja arvatud India köök. Madras karripulber on teistest karripulbritest ägedama maitsega. Heera Madras…