Wokiroogadesse ja suppidesse sobivad Mi goreng kiirnuudlid. “Mi Goreng” tähendab indoneesia keeles praetud nuudlid. Serveeritakse maitsestatult, sojakastme ja vürtsiõliga segatult. Koostisosad: Nuudlid: NISUjahu 67%, rafineeritud palmiõli (sisaldab antioksüdanti E319), sool,…
Maitsesegu kalale, lihale, linnulihale ja juurviljale. Koostisosad: keedusool (23%), köömned, sandlipuu, küüslauk, kardemon, muskaatõis, muskaat, ingver, pipar, koriander, loorber, SINEPipulber, nelk, tshilli, vürtsköömned, vürtsisegu, E330, sibul, paprikaekstrakt….
Terav tšilliõli sobib vürtsikuse lisamiseks igale kastmele, majoneesile jms. Lisab õrna oranži tooni. Valmistatud sojaõli baasil, kuhu lisatud küpsed punased tšillikaunad. Koostisosad: SOJAõli, punased tšillikaunad 10%. Energia (kJ) – 2782…
Sichuani (Szchesuan) pipar on tuntud ka kui Hiina koriander. Kasutatakse palju Hiina ning India köögis. Tegemist ei ole päris pipra või tšilliga, sichuani pipar kuulub samasse perekonda kus on tsitruselised. Maitse…
Musta küüslaugu pulber on erimenetlusel jahvatatud kuivatatud must küüslauk, mida on mugav kasutada toidu valmistamisel või toodete valmistamisel, juhtudel, kui musta küüslaugu pasta kasutamine on ei ole võimalik. Ühe kilogrammi…
Tai karrides, suppides, Aasia toitudes kasutatav ingveriga sarnane vürtsikas risoom. Ingverist aromaatsem ja peenema lõhnaga kalgan on maitselt aga vürtsikam.
Rohelise tee pulber – Matcha. Matcha saadakse roheliste teelehtede jahvatamisel. Seega teena juuakse ära kuumas vees lahustunud teelehed, mis tavalist teed tehes järele jäävad. Valmistamine: 2 tl matcha pulbrit lahustada…
Wakame on soolakas-magusa maitsega merevetikas mida lisatakse suppidesse, salatitesse. Wakame vetikat kasutatakse väga laialdaselt jaapani ning aasia köögis. Jahvatatud wakamet kasutatakse vahest näiteks ka soola asendajana. Kasutamine misosupis: leota vees…
Vürtsikas tšilline dipikaste on ideaalne kevadrullidele. Samuti sobib ka krevetiide, juurviljade jms kõrvale. Koostisosad: suhkur, vesi, redis, happesuse regulaator: destilleeritud äädikas, porgand, punane tšilli 2%, sool. Pärast avamist hoida külmikus….
Lahustada pastat kuumas vees. Nii valmib maitsev supp. Soovituslik vahekord keedetud veega 180g /L Koostisosad: taimne rasv, piimavalk, modifitseeritud tärklis, homaaripulber (6%), glükoosisiirup, homaari lõhn (sh kala), maltodekstriin, suhkur, sool,…
See toode koos taimeõli ja maitsestamata jogurtiga sobib ideaalselt kana pintseldamiseks. Seda ei tohi kunagi süüa toorelt, vaid seda tohib kasutada ainult liha maitsestamiseks. Tandoori marinaadipasta ingveri, tamarindi ja maitseainetega…
Tseiloni kaneelipuu koorest valmistatav aromaatne, helepruuni värvi ja peene maheda maitsega vürts. Tseiloni kaneel erineb tavapärasest kassia kaneelist õrnema maitse ja lõhna poolest, kasutusviisid on samad. Päritolumaa: Sri Lanka…
Kergelt vürtsikas, punane ja ürdine segu paprikast, piprast ja maitsetaimedest, mis sobib hästi kebabide maitsestamiseks, sealihale, ühepajatoitudele jmt. Koostisosad: vürtsid ja ürdid, keedusool (41%), maitsetugevdaja E621, antioksüdant: E300 askorbiinhape. Kulunorm:…
Korea punase pipra tšilli niidid on 2.5-3.5 cm pikad ja punakaspruunid kuivatamisel. Nad on sarnased teravuse tasemelt Aleppo purustatud punase piprale. Nendel niitidel on suitsune, värske maitse Röstige ainult minuti…
Ingveripüreed saab kasuta nagu värsket ingverit. Lisa ingveripüreed karridele, wokkidele, kastmetele, marinaadidele jms. Koostisosad: hakitud ingver, modifitseeritud maisi tärklis, köögiviljaõli, sool, äädikhape. Toode võib sisaldada sinepit ja pählite, maapähkli jääke….
Maitseainesegu riisi ja riisitoitude, ka köögiviljatoitude maitsestamiseks. Koostisosad: suhkur, sool (22,4%), glükoosisiirup, köögiviljad (paprika, tomat, sibul, porgand, SELLER, porrulauk), naatriumglutamaat, valguhüdrolüsaat (rapsi), beetakaroteen, pärmiekstrakt, karamell, petersell, B1 vitamiin. Kulunorm: 3…
Misopasta on fermenteeritud sojaoa pasta. Traditsiooniline Jaapani maitseaine suppide, kastmete, hautiste jpm roogade maitse rikastamiseks. Valge misopasta on maitselt magusam kui punane – sobib eriti hästi majoneesi, salatikastmete või muude…
Indiapärane maitseainesegu salatite ja küpsetiste maitsestamiseks. Koostisosad: sool, kuivatatud mango, must sool, vürtsköömen, koriander, melon, must pipar, münt, ingver, kollane tšilli, asaföötida, nelk, muskaatpähkel, köömned. Võib sisaldada vähesel määral SINEPit….
Nielsen Massey mandliekstraktis on kasutatud parima kvaliteediga mõrumandlitest pressitud õli, mis tagab suurepärase lõhna- ja maitsenaudingu. Sobib kasutamiseks küpsetistes, kommides, kreemides, jäätistes jm. Mandliekstrakt sobib suurepäraselt kokku vaarikate, virsikute, ploomide,…
Koostisosad: kaneel, koriander, loorberilehed, tähtaniis, vürtspiprapulber Toiteväärtus 100g kohta: Energia 1897KJ/452kcal Rasv 2,1g millest küllastunud rasvhapped 0g Süsivesikud 80g millest suhkur 1,4g Valk 6,3g Sool 0,25g…
Dipikastme, võiete, pastaroogade jpm maitsestamiseks. Koostisosad: tomatihelbed (56%), küüslauk, maisitärklis, sool, basiilik, paprika, oregano….
Sriracha tšillikaste kaffirlaimiga. Koostisosad: punane tšilli 60%, suhkur, küüslauk, vesi, sool, happesuse regulaator: äädikhape, kaffirlaimi lehed 1%, maitsetugevdaja: E621, stabilisaator: ksantaankummi, säilitusaine: kaaliumsorbaat. Peale avamist säilitada külmikus ja tarbida 8…
Nimi ütleb kõik: See kaste sisaldab lisaks kollakaskuldsele Habanero tšillile ka mahlaste, küpsete apelsinide viljaliha ning sobib väga hästi kala ja mereandidega. Kulinaarsele, eksootilisele ja kergele köögile pehme ja vürtsika…