Tuline karripulber. Karripulber, nagu nimigi ütleb, on kohustuslik koostisosa kõigile, kes üritavad valmistada ehtsat India karrit. Segud on väga erinevad, kuna karripulbri segudes kasutatakse tavaliselt kuni kümneid erinevaid vürtse. Heera…
Ploomi kaste sobib pardiprae juurde, wokiroogadesse, kevadrullidele. Koostisosad: suhkur, soolatud ploomid 25%, vesi, riisiäädikas, modifitseeritud maisitärklis, happesuse regulaatorid: sidrunhape, naatriumtsitraat, ingver, tšilli, stabilisaator: E415 (SOJAoad, NISU). Toiteväärtus 100g kohta: Energia…
Weberi maailmameistri grillkaste on tõeliselt suurepärane universaalne. Olgu linnu-, veise- või sealiha – see sobib alati ideaalselt. Nii mõndagi võib paljastada: see sisaldab tomateid, tšillit ja õunu, kuid selle suurim…
Magus sojakaste on Indoneesia köögis laialt kasutuses. Kasutatakse nii kastmena, marinaadides, pajaroogades jms magus-maheda ja umami meki lsiamiseks. Koostisosad: suhkrusiirup, vesi, sool, hüdrolüüsitud SOJA valk, värvaine: E150c, paksendajad: karrageen, guarkummi,…
Vürtsikas tšilline dipikaste on ideaalne kevadrullidele. Samuti sobib ka krevetiide, juurviljade jms kõrvale. Koostisosad: suhkur, vesi, redis, happesuse regulaator: destilleeritud äädikas, porgand, punane tšilli 2%, sool. Pärast avamist hoida külmikus….
Jaapanipärane kiirnuudliroog vürtsika kastmega. Oyakata nuudliroad aitavad avastada rameni (tähendus: soe nuudlisupp) söömise kultuuri Jaapanis. Koostis: Kiirnuudlid (79%): NISUJAHU, palmiõli, modifitseeritud tärklis, sool, kergitusained (naatriumkarbonaadid, kaaliumkarbonaadid), vedel kaste (19%):…
Wokiroogadesse ja suppidesse sobivad Mi goreng kiirnuudlid. “Mi Goreng” tähendab indoneesia keeles praetud nuudlid. Serveeritakse maitsestatult, sojakastme ja vürtsiõliga segatult. Koostisosad: Nuudlid: NISUjahu 67%, rafineeritud palmiõli (sisaldab antioksüdanti E319), sool,…
Kilude maitsestamise vürtsisegu. Kasuta ligikaudu 60g maitseainet 1 kg vürtsikilu valmistamiseks. Lao kilud tihedalt ridamisi nõusse mitme kihina. Iga kihi vahele raputa kiluvürtsi. Lisa soolvesi ja loorberit maitse järgi. Aseta…
Kimchi (kimchee) kaste on üks Korea köögi signatuurtoite. Hapukas-magus terav kimchi kaste on segu tšillist, puuviljadest ja fermenteeritud köögiviljadest mis sobib lisamiseks näiteks nuudlitoitudele, köögiviljadele, lihale või lihtsalt värskele salatile….
Kimchi kapsasalati puhul on tegemist ühe tuntuima roaga Korea söögilaual. Kimchi tähendab korea keeles “uputatud köögivilju”. Kimchi puhul on tegemist soolatud ja hapendatud köögiviljade ning tšilliga. Kimchi salat sobib hästi…
Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud. Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevate salatite valmistamiseks, seda võib keeta…
Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud. <br> Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevate salatite valmistamiseks, seda võib…
Pigem tärklist meenutav riisijahu sobib kasutamiseks paksendajana nii soolastes kui magusates roogades. Samuti kasutatakse kleepuva riisi jahu Mochi pallide ja muude aasiapäraste magustoitudevalmistamisel. Koostisosad: kleepuv riis, vesi….
Vanka-Kawat orgaaniline kookosjahu on rikkaliku maitse ja lõhnaga. Kookospähkel (cocos copra) on kookospähkli kuivatatud viljaliha ja see on Aasia köögi oluline koostisosa, kuid seda saab kasutada ka magustoitudes, nagu koogid…
Mugavas plokis säilinud kookose loomulik headus; 3in1 valik kookospiima, õli ja kiudainete jaoks. 300 ml kookospiima kohta haki 50 g ja sega 100 ml kuuma veega. Kookoskreemi jaoks lahustage 75…
Koriander sobib väga paljude toitude maitsestamiseks: kala, mereannid, lihatoidud, riisi-, muna-, kartulitoidud, kasutatakse palju marinaadide valmistamisel, samuti kookides, küpsistes, saiades, piparkookides. Samuti on see üheks tähtsaks koostisosaks garam masala ning…
Krevetimaitselised krõpsud. Populaarne snäKk paljudes Aasia maades. Serveeri dipikastmega (nt tšillikaste) või karride / suppide kõrvale. Koostisosad: tapioki jahu, NISUjahu (sisaldab GLUTEENI), päevalilleõli, KREVETID 4,5%, suhkur, sool, MUNApulber. Töödeldud tehases,…
Krevetipasta Tai köögist pastadele, karridele, dipi kastmetele, suppidele, salatitele jpm. Koostisosad: KREVETID (acetes spp.) 90%, sool. Võib sisaldada kala. Peale avamist säilitada külmikus. Looduslikud koostisosad. Ei ole lisatud MSG-d, säilitus-…
Fermenteerimise käigus toodetud paksendaja ja stabiliseerija. Ksantaankummi lahustub hästi külmas ja kuumas vees, piimas, samuti soola- ja suhkrulahustes. Ksantaanilahus on vastupidav fermentidele, alkoholidele, hapetele (va. soolhape), leelistele ja kõrgetele ning…
Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur. Kurkum kuulub ingveriliste perekonda koos ingveri ja kalganiga. Kurkum lõhnab nagu ingver, veidi krehvtisemalt. Tema maitse on ingveriga võrreldes vürtsikam, mõrkjam ja muskuselisem. Kasutamine: Kurkumit…