Mõnusalt magusad mustikad ühes tšilli aroomiga peidavad kastme tõelist palet, milleks on tekitada tunne, nagu Su keelt tätoveeritakse! Carolina Reaper on teadaolevalt kõige kangem tšillipipar maailmas! Scoville skaalal on tema…
Korea punase pipra tšilli niidid on 2.5-3.5 cm pikad ja punakaspruunid kuivatamisel. Nad on sarnased teravuse tasemelt Aleppo purustatud punase piprale. Nendel niitidel on suitsune, värske maitse Röstige ainult minuti…
Pataki Balti Paste on valmistatud tomatist, koriandrist, kurkumist, köömnetest, küüslaugust, ingverist, tamarindist ja maitseainete segust. Sobib suurepäraselt maitsva kastme loomiseks ja koostisosana, mis inspireerib teie menüüsse uusi ja põnevaid roogasid….
Röstitud sibulat mitte ülepraadida rasvas. Kasutamine: liharoad, hamburgerid, praekartulid, võileivad, supid, kastmed, salatid, püreed ja köögiviljaroad. Koostisosad: sibul (76%), rapsi- ja palmiõli, NISUjahu, keedusool….
Küüslaugupüreed saab kasuta nagu värsket küüslauku. Lisa küüslaugupüreed karridele, wokkidele, kastmetele, marinaadidele jms. Koostisosad: küüslauk 20%, modifitseeritud maisitärklis, äädikhape, sool, suhkur. Toodetud tehases, mis käsitleb ka muna, piima, pähkleid, seesamiseemneid,…
Jaka on suur, kuni 30 kg kaaluv leivapuu vili, mis tänapäeval kasvab enamikus troopilistes maades. Jaka on põhitoiduaineks paljudes Aasia riikides, eriti Sri Lankas. Samuti väga populaarne ka Indias. Tekstuurilt…
Taipärase Tom Yum supi valmistamise vürtsipasta. Retsept kreveti Tom Yum (4-le): Lase keema 1l vett, lisa 30g Tom Yum pastat. Lisa krevette ja seeni. Maitsesta kalakasteme või soola ja sidrunimahlaga….
Erinevate lihatükkide, lihatoodete omavahel ühte sidumiseks, uute toodete kombineerimiseks e. liimimiseks. Kulunorm: 10-20 g ühe kg liha kohta. Peale avamist kasutada võimalikult kiiresti. Avatud pakk sulgeda korralikult ja hoida külmas…
Moong Dall – kooritud poolitatud kollased mungoad Valmistamine: Eemalda ubade hulgast riknenud oad ja kooretükid. Loputa 3-4 korda. Vala koos puhta veega potti ja lase keema. Hauta 30min või kuni…
Rikkalik ja kreemjas kollane Tai karripasta, mahedam kui roheline ning punane Chef´s Choice karripasta. Koostisosad: sibul, sidrunhein, sool, petersell, karripulber, küüslauk, kalganijuur, ingver, punane tšilli, apteegitill. Kasutamine: 50 grammi karripastat…
Misopasta on fermenteeritud sojaoa pasta. Traditsiooniline Jaapani maitseaine suppide, kastmete, hautiste jp roogade rikastamiseks. Punane misopasta on pisut tugevam ja vürtsikam võrreldes valgega – sobib eriti hästi suppidesse, hautistesse jms….
Misopasta on fermenteeritud sojaoa pasta. Traditsiooniline Jaapani maitseaine suppide, kastmete, hautiste jpm roogade maitse rikastamiseks. Valge misopasta on maitselt magusam kui punane – sobib eriti hästi majoneesi, salatikastmete või muude…
Tuline karripulber. Karripulber, nagu nimigi ütleb, on kohustuslik koostisosa kõigile, kes üritavad valmistada ehtsat India karrit. Segud on väga erinevad, kuna karripulbri segudes kasutatakse tavaliselt kuni kümneid erinevaid vürtse. Heera…
Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur. Kurkum kuulub ingveriliste perekonda koos ingveri ja kalganiga. Kurkum lõhnab nagu ingver, veidi krehvtisemalt. Tema maitse on ingveriga võrreldes vürtsikam, mõrkjam ja muskuselisem. Kasutamine: Kurkumit…