Vürtsköömneid kasutatakse suppide, juurviljade, juustu, muna, riisi, lihatoodete, hautiste, pasteedi, marinaadide, leiva ja palju muu maitsestamiseks.
Ajowan – tüümianit meenutava maitsega seemned läätseroogadele, kalatoitudele, suupistetele jms.
Traditisooniline India vürtsisegu
Jahvatatud koriander
Võioad – kerge maitsega kreemja tekstuuriga
Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur
Maitsesegu kalale, lihale, linnulihale ja juurviljale.
Muskaatõit võib kasutada kõikjal muskaatpähkli asendajana – eriti aga magustoitude ja soojade jookide juures
Kasutamine: marinaadid, köögiviljaroad, india road. Tugev, mõru maitse.
Kuivatatud tamarind (Imli).
Tilliseemned
Mustad sinepiseemned
Pruunid sinepiseemned
Psülliumi seemned – lisamiseks salatitele, smuutidele, suppidele jms.
Riisihelbed – ideaalsed pudrule ja magustoidule.
Apteegitill, fennel, fenkol, saunf – lagritsat või aniisi meenutav maitse
Must sool e. rafineerimata mineraalsool
Koriandri seemned
Tuline karripulber
Linaseemned – küpsetistele, leivale, suppidele, salatitesse, pajaroogadesse jms
Indias väga levinud vürts – segatakse palju vürtsisegudesse ja karripulbritesse
Mangopulber – suppides, karrides, tšatnites, moosides jms
Seemned maitsevad kui kombinatsioon sibulast, mustast piprast ja oreganost. Terav mõru maitse ja lõhn.
Tikka Masala – indiapärane vürtsisegu köögiviljaroogadele
Mahedamaitseline karripulber
Kuivatatud peenestatud tšillikaunad.
Vürtsikas ja hapukas maitseainesegu
Kasutatakse india köögis magustoitude maitsestamiseks.
Riisijahu – putrude, pudingute ja magustoitude tegemisel, paksendajana.
Kuivatatud jahvatatud ingverijuur.
Magusatest punase paprika kaunadest
Mustad seesamiseemned
Kikerherned – salatitele, karrile, hummuse valmistamiseks jpm
Läätsekrõpsud, toored
Vürtsikad läätsekrõpsud, toored
Läätsekrõpsud küüslauguga, toored
Läätsekrõpsud vürtsköömnega, toored