Kirjeldus
Habanero Chocolate Long Chili erineb teistest Habanerodest šokolaadipruuni värvi ja pika kuju poolest. Vürtsikuse ja maitse poolest ei jää tal aga millestki puudu. Taimed on põõsad, kuni 80 cm kõrgused ja väga saagikad. Tšillid on maitsekad ja puuviljased ning sobivad nii kuumade kastmete ja salsade valmistamiseks kui ka kuivatamiseks ja küpsetamiseks.
Üldinfo: Habanero sort pärineb tõenäoliselt Mehhikost Yucatani piirkonnast. Kuigi nimi “Habanero” tähendab inglise keeles “Havannast”, leidub neid Kuubal ainult aeg-ajalt. Neid kasvatatakse endiselt peamiselt Yucatani poolsaarel, kuigi seal on need valdavalt oranžid ja kollased Habanero sordid. Neil on äärmiselt puuviljane maitse, mida ei saa võrrelda paljude teiste tšillitüüpidega.
Hooldus: Idanemistemperatuur on 22-28°C (idanemisperiood 12-21 päeva), seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Kuna taimedel on eriti pikk laagerdumisaeg, on soovitatav neid kasvatada potis, et saaksite taime hõlpsalt sisse tuua, kui temperatuur langeb päeval alla 12°C, võimaldades kõigil viljadel valmida. Taime ületalve säilitamiseks lõigake see pärast koristamist 20 cm võrra tagasi ja asetage valgusküllasesse kohta, kus on vähemalt 15 °C.