Kirjeldus
Teave: Cayenne’i tšillipipar on üks levinumaid tšilli sorte maailmas ja see on teie vürtsiriiulil tõeline klassika. Sort on pärit Ladina-Ameerikast ja seda müüakse meie maailmas valdavalt Cayenne’i piprana. Nimetus võib aga tekitada segadust, kuna see ei viita (musta) piprale, nagu võiks arvata, vaid tšillipipra pulbrile.
Cayenne Long Slim tšilli on väga saagikas sort, mille viljad valmivad punaseks. Väga pikad õhukesed viljad on õhukese väliskihiga ja sobivad suurepäraselt kuivatamiseks või “ristra” tegemiseks, kus paljud paprikad on pika nööri otsas kokku seotud. Jahvatatakse pulbriks ja see tšilli on suurepärane maitseaine ja annab pitsadele täiusliku hoo.
Hooldus: Idanemistemperatuur on vahemikus 22°C kuni 28°C (idanemisperiood: 6-20 päeva); seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud vett läbilaskvat mulda ja neid ei tohi jätta seisvasse vette. Need tuleks asetada päikesepaistelisse, varjatud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust päevas, kui mitte rohkem. Asetage taimed õue umbes 2–3 nädalat pärast viimast külma. Kui istutate seemikud õue, jätke iga taime vahele vähemalt 45 cm vaba ruumi. Peamine saak peaks toimuma pärast umbes 3-kuulist valmimisaega.