Kirjeldus
Big Bang Chocolate Chilli on India Naga Morich Chilli üliäge variant ja sellel on ka vastav buum. Taimed kasvavad põõsaks umbes 70-100 cm kõrguseks. Šokolaadipruunid kaunad on piklikud, kergelt volditud ja kareda pinnaga. Peale selle, et nad on väga tulised, on neil ka veidi puuviljane maitse. Tšillid sobivad eriti hästi tšillipulbri, kuumade kastmete ja toiduvalmistamise vürtsitamiseks.
Hooldus: Idanemistemperatuur on vahemikus 22°C kuni 28°C (idanemisperiood: 10-21 päeva); seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Kuna taimedel on eriti pikk laagerdumisaeg, on soovitatav neid kasvatada potis, et saaksite taime hõlpsalt sisse tuua, kui temperatuur langeb päeval alla 12°C, võimaldades kõigil viljadel valmida. Taime ületalve säilitamiseks lõigake see pärast koristamist 20 cm võrra tagasi ja asetage valgusküllasesse kohta, kus on vähemalt 15 °C.