Kirjeldus
Tamarindi pasta on valmistatud hapust tumedast kleepuvast tamarindi viljast, mis meenutab kauna. Kui mõned rahvad kasutavad tamarindipastat pigem magustoitude ja isegi kommide valmistamiseks, siis Tai toitude valmistamisel kasutatakse seda enamasti soolastes roogades. Klassikaline pad thai kaste on valmistatud tamarindiga, nagu ka mõned Tai karrid ja mereandidest valmistatud toidud.
Tamarind on levinud koostisosa ka India ja Mehhiko, Vietnami, Ladina ja Kariibi mere toitudes.
Hapuka maitse tõttu vajab ükskõik milline retsept lisaks suhkrut või mingit muud magusainet. Lisa tamarindipastat suppidesse, karridesse, marinaadidesse, kastmetesse, jookidesse jne. Troopilistelt aladelt pärit tamarindivili on iseloomuliku magus-hapu mekiga, mis meenutab pisut ploomi ja datlit. Suhkruga kombineerituna annab tamarind roogadele peene, kergelt magushapu maitse.