Kirjeldus
See on väga eriline toode tõelistele Aasia nautijatele: roosivesi on oluline vedelik, mida ekstraheeritakse roosist või roosiõli valmistamisel roosi kroonlehtedest.
Saadud roosivett – tuntud ka kui roosihüdrolaadi – kasutatakse näiteks martsipani valmistamiseks, kuid seda kasutatakse ka erinevates Kaug-Ida köökides roogade viimistlemiseks.
Paljud tootjad asuvad Türgis, Liibanonis või Marokos, kust see toode ka pärineb.
Puhtalt kulinaarsest aspektist vaadatuna kasutatakse roosivett näiteks India, Araabia, Iraani, Türgi ja ka siin maal juba enam levinud Prantsuse köögis, et tuua roogadesse eksootiline, võrreldamatu aroom. Sellel on armas kerge aroom, mis on kasulik nii soolastele kui ka magusatele toitudele.
Roosivett kasutatakse aga sageli jookide (nt kokteilide) või kosmeetikatoodete valmistamiseks, sest väidetavalt avaldab see positiivset mõju nahale, pooridele ja jumele.
Toitumisalane teave (100 ml kohta)
Energiat: 14 KJ / 3 kcal
Rasv: vähem kui 0,5 g
– millest küllastunud: 0 g
Süsivesikud: vähem kui 0,1 g
– millest suhkrud: 0 g
Valk: vähem kui 0,5 g
Sool: 0,05 g