Kirjeldus
Rohelised läätsed sobivad hästi suppidele, määretesse, salatitesse, pajaroogadesse jpm.
Rohelised läätsed on unikaalse maitsega ning säilitavad hästi tekstuuri ka peale keetmist.
Nad kuuluvad indiapäraste roogade valmistamise jurues põhikomponendi alla.
Lisaks on läätsedel imepärane omadus neelata endasse neid maitseid, mis toiduvalmistamise juures läätsedega kokku segad.
Läätsed on ideaalne asendus taimetoitlastele klassikalise liharoa retsepti järgides. Nad on tervislikud, toitvad ning valkude ja kiudianete rikkad.
Valmistamine:
Sorteeri ja eemalda võimalikud kehvad läätsed (liiga kõvad). Pese puhtas vees 3-4 korda. Leota vees vähemalt 10 minutit (jälgi, et läätsed on täielikult kaetud). Lase läätsed puhta veega potis keema ja keeda vähemalt 10 minutit. Lase madalal kuumusel podiseda ca 45 minutit või kuni valmimiseni (jälgi, et potis vesi ei aurustuks keetmise ajal).