Kirjeldus
Unikaalse maitsebuketiga intensiivse maitsega ürt – tunda võib ühteaegu magusat aniisi ja lagritsat ning segu mentoolist, eukalüptist ja mündist.
Sobib hästi seenetoitude, hautiste, kala, tomati, linnuliha- ja munaroogadega, lisatakse hapukoore- ja majoneesikastmetele.
Estragon on ka näiteks üks koostisosa kuulsa Bernaise kastme maitsestamisel, samuti annab see iseloomuliku maitse Tarhuni limonaadile.
Estragon on levinud ka äädika maitsestamisel – estragoniäädika valmistamisel.
Külmkuivatatud ürdid on tugevama maitsega, kui tavalised ürdid.
Külmkuivatatud ürte võib lisada roogadele kuivalt. Mitte lisada kuumutamise ajal! Parima tulemuse saate kui niisutate ürte enne toidule lisamist veega.
6g toodet vastab 96g värskele estragonile.
50g toodet vastab 800g värskele estragonile.