Kirjeldus
Seal kutsutakse seda olenevalt piirkonnast ka Bih Jolokia, Naga Morich, Ghost Chili jne.
Laboratoorsete testide järgi on sellel pulbril keskmiselt uskumatult 750 000 Scoville’i. Pulber on hõrgu puuviljase maitsega, kohati kerge tsitruse noodiga ning sobib pea kõigi tõelise tšillisõbra lemmiktoitudega. Ükskõik, kas hautiste, kastmete, pitsa või karrivorsti vürtsitamiseks, grillimiseks ja marinaadiks, sobib see hästi isegi magustoitudeks. Loomulikult sobib see eriti hästi India köögi roogadega, aga ka Mehhiko või Aafrika köögiga.
Ettevaatust: väga terav! Teritamiseks vajate väga vähe pulbrit. Kui Jolokia pulber on keedetud, lahustub kapsaitsiin toidus ja arendab võimalikult suurt teravust.
Kasutamine: Bhut jolokia tšilli maitse on väga puuviljane, mis sarnaneb habanero tšilli maitsega. Bhut jolokia tšilli fantastiline maitse sobib seetõttu väga hästi igat tüüpi väga peene maitsega toitudega, nagu kala, valge liha ja magusad toidud.
Koostis: kuivatatud ja jahvatatud Jolokia Chili
Kõlblikkusaeg / Säilitamine
Hoida jahedas, kuivas, pimedas ja õhukindlas kohas.