Kirjeldus
Agalita (varasema nimetusega kaolin) on puhas, kõrgekvaliteediline ja hoolikalt valitud valge savi mis on sobilik toitude valmistamiseks.
Agalita on tuntuks saanud tänu kokk Andoni Luis Adurizile, kes valmistab maailmakuulsas tipprestoranis Mugaritz sellest efektset söödavat katet toitudele.
Mugaritz restoranis valmistatakse maailmakuulsat eelrooga “söödavad kivid” – sisult on tegemist kartulitega, ent need on tänu agalitale vormitud kavalalt jõekividega identseteks.
Agalita võimaldab teha väga erilisi ja omanäolisi söödavaid, kivikujusid meenutavaid skulptuure.
Koostisosad: agalita, paakumisvastane aine E553b.
Segades vedelikega saab moodustada katteid, õlide ja rasvadega segades saab talletada aroome.
Kulunorm: max 10g/kg-le