Hakka püsikliendiks! Soodustus 5% igalt ostult!
TASUTA transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust.
Vürtside purustamiseks ja kastmete valmistamiseks
Noa teritaja, kivi
Terasest pann, puidust käepidemega, lameda põhjaga.
Arvatakse, et habanero liik pärineb Mehhikos Yucatani piirkonnast. Kuigi nime “habanero” võib tõlkida kui “kedagi või midagi Havannast”, kasvab taim ainult Kuuba saarel isolatsioonis. Ka tänapäeval kasvatatakse seda peamiselt Yucatani poolsaarel, kuid siin kasvatatakse valdavalt oranži ja kollase habanero sorte. Punane variant pärineb tavaliselt Kariibi mere piirkonnast või USA lõunaosariikidest.
Habanero Mehhiko apelsini tšilli on traditsiooniline, väga kuum tšilli sort Mehhikost; see on umbes 50 korda kuumem kui jalapeño tšilli. Õhukese seinaga viljad on ümarad, kortsus ja kasvavad umbes 5 cm pikkuseks ja 3 cm laiuseks. Nende kuju sarnaneb minipipra omaga. Neil on nii intensiivselt puuviljane maitse, et paljudel teistel tšillitüüpidel on habanero pipraga väga raske konkureerida. Nende troopiline, puuviljane maitse muudab need iga salsa oluliseks koostisosaks ja tähendab, et neid saab eriti hästi siduda troopiliste puuviljadega. Värvus muutub kahvaturohelisest oranžiks. Taimed toodavad suurel hulgal keskmise suurusega oranže vilju.
Hooldus: Idanemistemperatuur on vahemikus 22°C kuni 28°C (idanemisperiood: 12-21 päeva); seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Kuna taimedel on eriti pikk laagerdumisaeg, on soovitatav neid kasvatada potis, et saaksite taime hõlpsalt sisse tuua, kui temperatuur langeb päeval alla 12°C, võimaldades kõigil viljadel valmida. Taime ületalve säilitamiseks lõigake see pärast koristamist 20 cm võrra tagasi ja asetage valgusküllasesse kohta, kus on vähemalt 15 °C.
Trinidad Scorpion Moruga karamelltšilli seemned Info: Trindad Scorpion Moruga Caramel Chili pärineb Kariibi mere piirkonnast ja on Trinidad Scorpion Moruga Chili sort, mis pälvis 2012. aastal maailma kuumima tšilli tiitli. Kaunad valmivad kauni virsikuvärviga ja lihtsalt nii kuum ja on selgelt äratuntav tšilli terava otsa oga järgi. Neil on väga aromaatne ja puuviljane maitse ning need sobivad kastmeteks ja kuivatamiseks.
Jalapeno Jumbo Chili seemned Oma maheda vürtsikuse tõttu sobivad jalapenod suurepäraselt värskelt tarbimiseks, aga ka toiduvalmistamiseks, täidiseks, marineerimiseks ja grillimiseks.
2012. aastal pälvis Trinidad Scorpion Moruga maailma kuumima tšilli tiitli. Seda kasvatati Trinidadis ja Tobagos, Venezuela ranniku lähedal asuvas saareriigis. New Mexico osariigi ülikooli Tšiili piprainstituudi mõõtmised andsid keskmiseks väärtuseks 1 207 764 Scoville’i soojusühikut tippväärtustega üle 2 miljoni SHU, mis on esimene kord, kui tšilli taim saavutas väärtused üle 2 miljoni SHU.
Dolomiidist uhmer vürtside purustamiseks.
Puidust kinkekarp (salvrätihoidja)
Kokanuga, lohukestega tera
Keraamiline noa viimistluspulk
Aji Limo Tšilli on üks Peruu vürtsikamaid tšillisid. Erkkollastel, tilgakujulistel ja mahlastel viljadel on puuviljane sidrunilõhn ja intensiivne vürtsikus. Need on Peruu köögis väga populaarsed ja neid kasutatakse “Ceviche” kalamarinaadis, samuti sobivad need suurepäraselt puuviljasalsade ja kastmete valmistamiseks ning kuivatamiseks ja kollase tšillipulbri valmistamiseks.
Big Bang Chocolate Chilli on India Naga Morich Chilli üliäge variant ja sellel on ka vastav buum. Taimed kasvavad põõsaks ja kasvavad umbes 70-100 cm kõrguseks. Šokolaadipruunid kaunad on piklikud, kergelt volditud ja kareda pinnaga. Peale selle, et nad on väga kuumad, on neil ka veidi puuviljane maitse. Tšillid sobivad eriti hästi tšillipulbri, kuumade kastmete ja toiduvalmistamise vürtsitamiseks.
Teave: Mehhikos asuva Jalapa (Veracruzi) linna järgi nime saanud Jalapeno tšilli on Mehhikos ja Ameerika Ühendriikides üks tuntumaid ja armastatumaid tšilli. See erakordne erekollane jalapeno on Uus-Mehhiko ülikooli Tšiili piprainstituudi tõug. See toodab ilusaid, u. 8 cm pikkused tšillid, mis arendavad Jalapeno kohta päris kuuma. Taimed kasvavad kompaktselt 50–70 cm kõrguseks ja jäävad üsna kompaktseks ka võras. Jalapeños on üks väheseid tšilli liike, mis maitsevad hästi ka oma rohelises, küpses olekus. Kollaseks küpsedes muutub nende maitse meeldivalt magusaks. Viljadel on mõnikord mõranenud korgitaoline pind, mis mehhiklaste arvates on hea kvaliteedi märk. Kuigi nad on endiselt rohelised, kipuvad jalapeñodel mõnikord ilmuma tumedad laigud, kuid need kaovad küpsedes uuesti (nii et ärge arvake, et see on haiguse või lagunemise märk).
Sushimatt sushi rullimiseks + riisilusikas
3-osaline bambusaurutaja komplekt