Hakka püsikliendiks! Soodustus 5% igalt ostult!
TASUTA transport pakiautomaatidesse alates 30 € ostust.
India tšillipulber suppide, hautiste, riisi, karride jpm vürtsitamiseks – punaka värvuse andmiseks
Zahtar sobib ka lisamiseks hakkliharoogadele, kastmetele, riisi- ja köögiviljaroogadele, dipikastmetele, salatikastmetele ning grill-liha marinaadiks.
Apteegitill, fennel, fenkol, saunf – lagritsat või aniisi meenutav maitse
Eriti terav tšillipulber
Koostisosad: tšillipulber, šalottsibul, sool, suhkur, E621, taimeõli, küüslaugupulber, dinaatrium5-inosinaat, dinaatrium-5-guanilaat, sibulapulber, pärmiekstrakt.
Vürtsköömneid kasutatakse suppide, juurviljade, juustu, muna, riisi, lihatoodete, hautiste, pasteedi, marinaadide, leiva ja palju muu maitsestamiseks.
India magus preparaat, mis on traditsiooniliselt valmistatud aurutatud, nisupõrandaga segatud, praetud ja suhkrusiirupis leotatud piimast.
Roosivesi – india köögis magustoitude maitsestamiseks
Kasutatakse köögivilja-, kartulitoitudes, teevalmistamisel, riisi, kuklite, kastmete, pajaroogade, suppide jpm maitsestamiseks. India köögist pärit rohttaime, lambaläätse/põld-lambaläätse (methi, kasuri mehti, kasoori methi, fenugreek) lehed on ammustest aegadest kuulunud traditsiooniliste karride koostisesse. Kuivatatud lehtedel on kontsentreeritum maitse kui värsketel lehtedel, seega roa maitsestamiseks piisab väiksemast kogusest ürdist. Maitse poolest meenutavad lambaläätse lehed pisut segu apteegitillist ja SELLERIst, kerge mõrkja tooniga.
Kasutatakse köögivilja-, kartulitoitudes, teevalmistamisel, riisi, kuklite, kastmete, pajaroogade, suppide jpm maitsestamiseks, sobib hästi kõrvuti tugevate maitsetega nagu näiteks vürtsköömen, paprika ja koriander.
Aji Limo Tšilli on üks Peruu vürtsikamaid tšillisid. Põõsastunud taimed ulatuvad u. 90 cm pikkusteks. Erkkollastel, tilgakujulistel ja mahlastel viljadel on puuviljane sidrunilõhn ja intensiivne vürtsikus. Need on Peruu köögis väga populaarsed ja neid kasutatakse “Ceviche” kalamarinaadis, samuti sobivad need suurepäraselt puuviljasalsade ja kastmete valmistamiseks ning kuivatamiseks ja kollase tšillipulbri valmistamiseks.
Agar agar on punastest vetikatest ekstraheeritud looduslik taimne tarretusaine, mida kasutatakse želatiini asendajana,(geelistav aine E406). Želatiiniasendaja kondiitritoodetes, maiustustes ja dessertides. Agar-agari lahus tuleb kõigepealt keema ajada, želee on kasutusvalmis jahtununa. Doseering: 5-40 g/kg