Kardemonine kalkun kookospiimaga
500g kalkuni kintsuliha | |
3 spl jahvatatud mandleid | |
3 spl kookoshelbeid | |
400ml kookospiima | 2,80€Lisa korvi |
4-5 kardemoni kupart | 3,50€Lisa korvi |
1-2 tl jahvatatud koriandrit | 0,90€Lisa korvi |
3 küüslauguküünt | |
2 cm jupp värsket ingverit | 1,00€Lisa korvi |
väike tšillikaun | |
soola | |
õli praadimiseks | |
1 punane paprika | |
1 kollane paprika | |
100 g suhkruhernekaunu | |
värsket koriandrit serveerimiseks |
Jahvata mandlid köögikombainis peeneks. Sega kookoshelvestega ja rösti kuumal pannil helepruuniks. Tõsta kõrvale. Purusta kardemonikuprad, õngitse välja seemned ja purusta need noaseljaga peeneks. Kuumuta pannil õli, lisa kardemoniseemned ja jahvatatud koriander. Kuumuta veidi ja aseta pannile kuubikuteks tükeldatud kalkuniliha. Pruunista liha kergelt. Lisa juurde hakitud küüslauk, riivitud ingver ja hakitud tšilli (seemned eemaldatud). Lõpuks lisa kookospiim. Lase keema ja lisa tükeldatud paprika ja hernekaunad. Lase vaiksel tulel haududa 5-10 minutit. Serveeri basmati riisiga.
Retsept koos fotoga pärinevad Piret Hansoni toidublogist “Puhas rõõm”.
http://piretiretseptid.blogspot.com