Roheline gluteenivaba pitsa kinoa põhjal

1tass valget kinoad
2 1/8tassi vett
1spl oliiviõli
1spl valge veini äädikat
1spl värsket sidrunimahla
1 küüslauguküüs
1spl maitsepärmi
1tl kuivatatud basiilikut

1,36Lisa korvi

1tl kuivatatud oreganot

0,80Lisa korvi

1/2tl soola
musta pipart maitse järgi

1,30Lisa korvi

1/2tassi isetehtud pestot:
1/6tassi kanepiseemneid

1,10Loe edasi

1/6tassi kõrvitsaseemneid
1tass basiilikulehti
1/2tassi rukolat
1/2küüslauguküünt
1/2spl sidrunimahla
1/8tassi oliiviõli
1/4tl soola
musta pipart

1,30Lisa korvi

1tass kirsstomateid, poolitatud
1tass rukolat
2spl kõrvitsaseemneid
väike peotäis basiilikut, hakitud

Tee nii:
Leota kinoad vähemalt 8h kuni öö kahes klaasis vees, seejärel loputa ja nõruta.
Eelsoojenda ahi 215C-ni. Pane köögikombaini kinoa, 2spl vett, oliiviõli, valge veini äädikas, sidrunimahl, küüslauk, maitsepärm, kuivatatud basiilik ja oregano, sool, pipar ning lase 2-4min seguneda.

Pesto koostisosad (kanepiseemnetest- musta piprani) köögikombainis ühtlaseks seguks teha.
Vala segu rasvaga määritud 25cm koogivormi. Küpseta 18-20min. Lase 10min jahtuda. Kopsi krõbedik vormist välja, kata ühtlaselt pestoga ja lisa tomatid, kõrvitsaseemned, rukola ja basiilik. Serveeri kohe.

Allikas: www. blissfullbasil.com