Münditort

1 pakk šokolaadi küpsiseid (Selga)
50 g võid
50 g riivitud tumedat šokolaadi
suur peotäis värskeid mündilehti
2 spl koort (35%)
2 spl spinatipulber

1,45Lisa korvi

800 g toorjuustu (toatemperatuuril)
150 g suhkrut
250 g hapukoort
2 tl mündiekstrakti

5,95Lisa korvi

3 muna või 6 munakollast
2 tl viskit
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

12,95Lisa korvi

Münditort

Purusta köögikombainis küpsised peeneks. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Sega juurde riivitud šokolaad. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja. Pane vorm külmkappi.

Pane mündilehed koos vedela koorega köögikombaini ja töötle pastaks, lisa spinatipulber.( Või toiduvärv, kui soovid värvilist)
Sega toasoe toorjuust suhkruga. Mikserda hoolikalt. Lisa hapukoor ja ükshaaval munad. Iga muna järel hoolikalt mikserdades.Lisa mündiekstrakt ja viski.
Jaga toorjuustukreem kahte kaussi. Lisa mündipasta ühele osale kreemist. Kalla küpsisepõhjale kõigepealt veidi valget kreemi ja selle peale natuke rohelist. Jätka kreemi kallamist vaheldumisi, portsjone iga ringiga vähendades. Vaata siit.
Mässi koogivorm fooliumisse, nii, et põhi oleks kaitstud ja foolium pealt avatud. Aseta vorm suuremasse ahjuvormi. Täida teine vorm SOOJA veega ja küpseta 150 kraadises ahjus umbes 1,5 tundi. Kook on valmis kui see on keskelt tahenenud, kuid võbiseb veidi. Võta vorm ahjust ja lase veevannis jahtuda 15 minutit. Eemalda foolium.
Sega hapukoor vanilliekstrakti ja suhkruga ja vala ettevaatlikult koogile. Küpseta ahjus veel 10 minutit. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Parim on üleöö külmkapis jahtunud kook.

Retsept koos fotoga pärineb Piret Hansoni toidublogist: “Puhas rõõm”
http://piretiretseptid.blogspot.com