Kardemonine kalkun kookospiimaga

500g kalkuni kintsuliha
3 spl jahvatatud mandleid
3 spl kookoshelbeid
400ml kookospiima

2,80Loe edasi

4-5 kardemoni kupart

1,60Lisa korvi

1-2 tl jahvatatud koriandrit

0,90Lisa korvi

3 küüslauguküünt
2 cm jupp värsket ingverit
väike tšillikaun
soola
õli praadimiseks
1 punane paprika
1 kollane paprika
100 g suhkruhernekaunu
värsket koriandrit serveerimiseks

Jahvata mandlid köögikombainis peeneks. Sega kookoshelvestega ja rösti kuumal pannil helepruuniks. Tõsta kõrvale. Purusta kardemonikuprad, õngitse välja seemned ja purusta need noaseljaga peeneks. Kuumuta pannil õli, lisa kardemoniseemned ja jahvatatud koriander. Kuumuta veidi ja aseta pannile kuubikuteks tükeldatud kalkuniliha. Pruunista liha kergelt. Lisa juurde hakitud küüslauk, riivitud ingver ja hakitud tšilli (seemned eemaldatud). Lõpuks lisa kookospiim. Lase keema ja lisa tükeldatud paprika ja hernekaunad. Lase vaiksel tulel haududa 5-10 minutit. Serveeri basmati riisiga.

Retsept koos fotoga pärinevad Piret Hansoni toidublogist “Puhas rõõm”.
http://piretiretseptid.blogspot.com

Hello