Black eye oa kotletid chipotle-majoneesiga

1/2 tassi kuivi black eye ubasid
1tl+1tl oliiviõli
1/2tl hakitud jalapenot

0,81Loe edasi

1 küüslauguküüs, hakitud
1/2 keskmist rohelist paprikat, peeneks hakitud
1/2tassi kergelt kuivanud leiba, rebitud väikesteks tükkideks
1/2 väikese laimi koort, riivitud
1spl laimimahla
1-2spl hakitud koriandrit
1/4tl ürdisoola

1,22Loe edasi

1spl maisitärklist
CHIPOTLE-MAJONEES:
1/4tassi majoneesi
1/4 kuni 1/2tl chipotle pulbrit

6,20Loe edasi

1/2tl sidrunimahla

Tee nii:
Leota ube üleöö. Pane ubade jaoks piisav kogus vett keema, lisa maitse järgi soola. Lisa oad vette ning keeda u20min. Kurna oad väga hoolikalt!
Kuumuta kastmepannil 1tl õli, lisa jalapeno, küüslauk, roheline paprika ja hauta keskmisel kuumusel kuni paprika on pehme. Lisa leib, laimikoor, laimimahl, koriander, ürdisool ja sega hästi. Nüüd keera kuumus maha.
Lisa oad, sega hästi. Purusta oad puulusika või kartulitampijaga. Segu ei pea tulema täiesti pudru. Hea tekstuuri saab, jättes 30% ubadest purustamata. Maitse ja lisa vajadusel soola. Kui segu on maha jahtunud, vooli sellest 4 palli.
Puista taldrikule maisitärklis ja määri sellega ka käed. Veereta pallid üle taldriku ja vormi käte abil kotlettideks.
Küpseta kotlette kekmise kuumusega pannil, kuniks mõlemad küljed on kuldpruunid. Serveeri chipotle-majoneesi ning tomati või värske salatiga.

Chipotle- majoneesi koostisosad sega kõik omavahel kokku ja serveeri väikeses kausikeses.

Allikas: www.veggiebelly.com